Engels

De Structuur van een Zakelijke Brief in het Engels!

Veronique overloopt in deze video samen met jou hoe je een brief correct opstelt in het Engels. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Structuur van een Zakelijke Brief in het Engels!De structuur van de zakelijke brief in het Engels.

 

Waarover gaat deze video over de brief in het Engels?

In deze video leert Veronique je een zakelijke brief schrijven in het Engels. Ze legt je uit hoe de structuur eruit ziet.

 

Hoe ziet een zakelijke brief eruit?

De structuur van een zakelijke brief in het Engels is ongeveer dezelfde als in het Nederlands, maar er zijn toch een aantal verschilpuntjes.

Om te beginnen komt links boven je eigen adres (dat van de afzender dus). Je begint met je naam, daaronder komt je huisnummer en de straatnaam (in deze volgorde) en daaronder de postcode en de gemeente. Daaronder het land in drukletters en in Engels geschreven.

Nog eens eronder je telefoonnummer en daaronder je mailadres. Dan laat je een witregel en begin je aan het adres van de geadresseerde, de ontvanger dus. Zijn of haar naam, daaronder de naam van het bedrijf, daaronder het adres (zelfde regels als bij jezelf). Dan terug een witregel, hieronder de datum (schrijf de maand voluit en met een hoofdletter). De dag mag ervoor of erna komen. Als je hem erna schrijft, moet je wel een komma na de maand schrijven. Dan komt terug een witregel, en dan het onderwerp. Je schrijft dan 'Subject: + 1 of 2 woorden waarover je brief zal gaan'. Opnieuw een witregel en dan de aanspreking. Als je de persoon niet kent, schrijf je "dear" of "to whom it may concern". Als je de persoon wel kent, mag je "dear Mr of Ms..." schrijven. Let op, er moet geen punt staan na Mr en Ms. Terug een witregel en dan de briefkern in 3 maximum 4 alinea's. In de eerste schrijf je het waarom van je schrijven, in de tweede weid je hierover uit. In de laatste geef je een samenvatting plus een suggestie van wat er nu verder moet gebeuren.

De afsluiting doe je als volgt. Als de ontvanger gekend is, dan gebruik je "yours sincerely", als die niet gekend is, dan "yours faithfully".

Hieronder komt je eigen handtekening en daaronder je naam + achternaam.

 

Zijn er nog video's over de brief in het Engels?

Wil je meer weten over de zakelijke brief in het Engels, bekijk dan zeker en vast ook de video's over de DO'S en DONT'S.


engels onderwerp structuur aanspreking ontvanger zakelijke brief formal letter writing adres afzender geadresseerde witregel briefkern alinea afsluiting handtekening


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!