Economie

De Prijsvorming op een volkomen Concurrentiële Markt in de Economie.

Microsoft en Frederik tonen aan hoe de prijsvorming op een volkomen concurrentiële markt eruit ziet op een grafiek. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Prijsvorming op een volkomen Concurrentiële Markt in de Economie.Prijsvorming op een volkomen concurrentiële markt in de economie.

 

WAAROVER GAAT DEZE VIDEO IVM PRIJSVORMING?

In deze video vertelt Frederik je over de prijsvorming op een volkomen concurrentiële markt in de economie. Wat betekent dit en wat is het verschil met de prijsvorming bij een monopolie? 

 

WAT IS ER VAN BELANG OM TE ONTHOUDEN OVER DEZE VIDEO?

Wat je zeker en vast moet onthouden als het over de prijsvorming op een een volkomen concurrentiële markt in de economie gaat, is dat ondernemingen hier winstmaximalisatie nastreven. Dat betekent een optimale winst. Dit is het doel en verkrijg je als je de kosten aftrekt van de opbrengst. Nog een begrip om te onthouden is het 'Break-even punt', dat Frederik in zijn grafiek in Excel heeft aangeduid. 

 

ZIJN ER NOG VIDEO'S OVER PRIJSVORMING?

Wil je naast deze video over opbrengstverloop ook iets meer weten over het kostenverloop, check dan zeker en vast ook deze video. 

 


volkomen economie winst markt kosten optimale onderneming marktprijs monopolie prijsvorming analyse opbrengst concurrentiële winstmaximalisatie kostenverloop opbrengstverloop


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!