Economie

Alles over de Beurs, Aandelen, ...: een Inleiding!

Frederik neemt je mee naar de hoofdstad van Europa. In de Europese wijk in Brussel geeft hij een inleiding op het begrip 'de beurs'. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Alles over de Beurs, Aandelen, ...: een Inleiding!Inleiding op de beurs, aandelen, ...

 

Waarover gaat deze video ivm de beurs?

In deze video geeft Frederik een korte inleiding op enkele belangrijke begrippen binnen de economie: de beurs, aandelen, ...

Deze video werd opgenomen aan het Europees Parlement te Brussel, het hart van Europa. Daar is ook het hart van de beurs in België. 

 

Wat moet je onthouden uit deze video over de beurs en aandelen?

Brussel is de hoofdstad van Europa en ook financieel is ze het kloppend hart ervan. Hier worden voortdurend aandelen gekocht en verkocht op de beurs. Maar wat zijn aandelen nu eigenlijk? Wel, het zijn waardepapieren die een aantal rechten met betrekking tot een vennootschap geven. Een aantal kenmerken van een volkomen concurrentiële markt zoals hier bij ons, zijn dat er veel vragers en aanbieders zijn. Het is bovendien een open markt die voor iedereen toegankelijk is en die markt is bijgevolg transparant. De informatie is dus erg snel opvraagbaar. De Europes beurs in Brussel heet de Euronext. Hier komen verschillende beurzen uit Europese landen samen. 

Het verhandelen van aandelen is enorm belangrijk voor onze economie. Daarom is het belangrijk dat je goed begrijpt hoe de beurs en aandelen werken, vooral als je zelf ook ooit je bedrijf wil uitbouwen of aandelen wil verhandelen! 

 

Voor wie is deze video over de beurs en aandelen bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen economie van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie de beurs bij het vak economie. Dit is een video opgenomen op locatie aan het Europees Parlement te Brussel.  

 

Over de leerkracht die je de beurs en aandelen uitlegt.

Frederik Rousseau is een gediplomeerd leerkracht economie in hart en nieren. Niet alleen geeft hij les in de IVG-school in Gent, hij maakt ook graag tijd vrij voor WeZooz Academy! Hij gebruikt maar al te graag zijn ervaringen met het ondernemersleven om economie naar de leefwereld van de leerlingen te brengen. Met gemak legt hij je conjuncturen en aandelenkoersen uit, en dat allemaal in zijn eigen, enthousiaste stijl. Kortweg, Frederik is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over de beurs?

Wil je meer weten over de indeling van de markt aan de hand van verschillende beurzen, bekijk dan zeker en vast ook deze video. 


centrum geld economie winst markt brussel financieel concurrentieel koers verkopen inleiding beurs beurzen euronext aandelen hoofdstad economisch kopen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!