Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Chemie

Polymeren en hun Reacties!

Wat zijn polymeren ook alweer en wat doen ze precies? Tim heeft het over dansende moleculen als hij hun reacties bespreekt. (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Polymeren en hun Reacties!Polymeren en hun reacties.

 

Waarover gaat deze video ivm polymeren?

Tim vergelijkt polymeren met dansende moleculen als hij het over hun reacties heeft. Kom er alles over te weten in deze video.

 

Welke reacties van polymeren bestaan er zoal?

Er zijn 3 verschillende reacties wat betreft polymeren. Een eerste is polymerisatie. Voorbeelden hiervan zijn plastic, pvc en teflon. Een tweede is polycondensatie. Nylon is hier een mooi voorbeeld van. Tot slot is er nog polyadditie. Hier wisselen atomen van plaats. Een voorbeeld hiervan is polyurethaan. Deze stof komt voor in pu-schuim en in verf. 

 

Zijn er nog video's over polymeren?

Voor je deze video over polymeren en hun reacties bekijkt, check je best eerst deze video over wat polymeren precies zijn en welke soorten er bestaan.


atomen chemisch chemie moleculen reacties koolstof polymeren dubbele binding elektron polymerisatie polycondensatie polyadditie keten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!