Chemie

Atoommodellen van Thomson, Rutherford, Bohr en Sommerfeld in de Chemie

Tim legt je in deze video alles uit over de verschillende atoommodellen in de chemie (3de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Atoommodellen van Thomson, Rutherford, Bohr en Sommerfeld in de ChemieTim legt je in deze video uit wat een atoommodel is en welke soorten atoommodellen er bestaan. 

  

Over wat gaat deze video in verband met atoommodellen?

In deze video vertelt leerkracht Tim wat een atoommodel in de chemie juist is en welke atoommodellen er precies bestaan.

 

Welke verschillende atoommodellen bestaan er precies in de chemie?

Er zijn 4 versschillende atoommodellen in de chemie: het atoommodel van Thomson, het atoommodel van Rutherford, het atoommodel van Bohr en het atoommodel van Sommerfeld. Tim legt met plezier de verschillen tussen deze atoommodellen uit! 

 

Voor wie is deze video over atoommodellen in de chemie bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen chemie van de derde graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie atoommodellen bij het vak chemie. Dit is een video die verder bouwt op kennis uit de eerste en tweede graad. 

 

Over de leerkracht die je atomen en moleculen uitlegt.

Tim Collignon is een gediplomeerd leerkracht wetenschappen. Meer zelfs, hij is zelfs een Master in de Natuurkunde met een passie voor wetenschappen én specifiek chemie! Tim legt met veel plezier uit hoe je je leven gemakkelijker kan maken met wetenschap en hoe je atoommodellen kan begrijpen! Kortweg, Tim is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over atoommodellen in de chemie?

In deze video vertelt Tim je over de 4 verschillende atoommodellen in de chemie. Hoe het atoommodel van Sommerfeld echt in elkaar zit, kan je bekijken in deze video.


leren wetenschappen studeren chemie deeltjes atoom atoommodellen Thomson Rutherford Bohr Sommerfeld elektronen atoommodel


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!