Wiskunde

Statistische terminologie en soorten gegevens (kwalitatief en kwantitatief)

Sjoert is enquêteur voor WeZooz Academy en legt in deze video de link met statistiek. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Statistische terminologie en soorten gegevens (kwalitatief en kwantitatief)Statistische terminologie: kwalitatief en kwantitatief en soorten gegevens.

 

Waarover gaat deze video ivm statistiek?

In deze video vertelt Sjoert je alles over de statistische terminologie zoals kwalitatief en kwantitatief en de soorten gegevens.

 

Welke begrippen zijn van belang in de statistiek?

Statistiek is het verzamelen van verschillende soorten gegevens en die vervolgens groeperen, bewerken, interpreteren, ... om er dan als resultaat een weergave van te geven in bijvoorbeeld de vorm van een grafiek. De statistische terminologie of de benamingen die je gaat gebruiken zijn bv. populatie. De verzameling van elementen waarop het onderzoek betrekking heeft (grote groep). Hiervan neemt men een steekproef (kleinere groep) omdat het onmogelijk is om de hele groep te testen. Dit deel van de grotere groep is dan representatief voor het totaal.

De zaken die je onderzoekt, zijn de kenmerken. Deze kunnen kwantitatief of kwalitatief zijn. Kwantitatief heeft te maken met hoeveelheid. Kwalitatief is een kenmerk waarbij je geen hoeveelheid kan antwoorden.

Een laatste begrip is het waarnemingsgetal. Dat is het aantal keer een bepaald kenmerk voorkomt. De uitkomst dus. 

 

Zijn er nog video's over statistiek?

Wil je meer video's bekijken over statistiek, check dan zeker en vast ook deze video.

 


kenmerken terminologie populatie steekproef enquête deelnemers geslacht representatief vragen onderzoek onderzoeken kwalitatieve kwalitatief quantitatief quantitatieve quantiteit kwaliteit kwantitatieve kwantitatief hoeveelheid academy


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!