Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Wiskunde

De evenwijdige projectie

Domien speelt in deze lesvideo met schaduw en legt van hieruit de link met de evenwijdige projectie. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

De evenwijdige projectieDe evenwijdige projectie.

Wat hebben de zon, een vliegtuig en een luchtballon met elkaar gemeen? Dankzij de zon hebben ze een schaduw. Maar wist je ook dat er nog een opmerkelijk verband is? Ontdek in deze lesvideo, over de evenwijdige projectie, wat dat verband juist is. Deze leerstof is onderdeel van meetkunde van de tweede graad

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. de evenwijdige projectie?

In deze lesvideo verdiept Domien zich in de evenwijdige projectie. Hij maakt hiervoor gebruik van de zon en de schaduw die het creëert.  

Wat is een evenwijdige projectie?

Als je een lijnstuk AB hebt en je projecteert dat op een drager (x) aan de hand van de projectierichting (y), dan krijg je een nieuw lijnstuk A’B’.

Als je een rechthoek CDEF projecteert, dan krijg je een lijnstuk.

Vergeet het oorspronkelijke punt en zijn beeld niet te verbinden met een pijl. Dit noemen we dus de evenwijdige projectie. Domien toont ook de juiste wiskundige notatie in de lesvideo.   

Zijn er nog lesvideo's over de stelling van Thales?

Voor het volledige leerstofoverzicht van de stelling van Thales, kan je op deze pagina terecht. Check zeker en vast ook de lesvideo over de stelling van Thales. Als je nog graag  oefeningen maakt op de evenwijdige projectie, kan je terecht in het lestraject "Stelling van Thales". Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 


beeld afbeelden projecteren projectie simultaan evenwijdige projectie evenwijdigheid schaduw pijl oorspronkelijk notatie


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!