Wiskunde

Pythagoras in de ruimte

Domien vertelt in deze video het verhaal van pythagoras in de ruimte. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Pythagoras in de ruimteStelling van Pythagoras in de ruimte

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. de stelling van Pythagoras in de ruimte?

In deze lesvideo gaat Domien de stelling van Pythagoras toepassen in de ruimte. Wat heeft hij nodig: een brikje chocomelk, het bijhorende rietje en een geodriehoek. Deze leerstof is onderdeel van meetkunde van de tweede graad

Hoe bereken je de diagonaal van een kubus?

Je kan ook de stelling van Pythagoras gebruiken voor ruimtelijke figuren. Bv. voor de kubus vraagt men wel eens om de diagonaal ervan te berekenen.

Eerst breng je de ruimtelijke figuur naar het vlak door het grondvlak van de kubus te tekenen. Daarna teken je de dwarsdoorsnede in het vlak. Dit ziet eruit als een rechthoek. Op beide kan je de stelling van Pythagoras toepassen. En rekenen maar. 

Zijn er nog lesvideo's over de stelling van Pythagoras?

Voor oefeningen op de stelling van Pythagoras in de ruimte kan je terecht in het lestraject 'Stelling van Pythagoras C: Toepassingen - Deel 2'. In een andere lesvideo wordt de stelling van Pythagoras toegepast op lijnstukken met maatgetal wortel n. Nog op zoek naar meer lesvideo's hierover? Neem dan zeker een kijkje op de overzichtspagina. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 


vierkant zijden wortel formules lengte stelling pythagoras schuine zijde product rechte hoek kubus diagonalen ribben grondvlakken dwarsdoorsnede vierhoek diagonaal ruimtelijk zijdes z kwadraat opsplitsen analoog som van de kwadraten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!