Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Wiskunde

Rekenen met vierkantswortels (zonder lettervormen) - product

Annelies vertelt in deze lesvideo hoe je vierkantswortels (zonder lettervormen) kan vermenigvuldigen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Rekenen met vierkantswortels (zonder lettervormen) - productRekenen: product met vierkantswortels (zonder lettervormen).

In een andere lesvideo berekent Annelies het quotiënt van een vierkantswortel. We veranderen de hoofdbewerking en gaan in deze lesvideo vierkantswortels (zonder lettervormen) vermenigvuldigen. We gaan het product berekenen. Deze leerstof is onderdeel van getallenleer van de tweede graad

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. het product met vierkantswortels (zonder lettervormen)?

In deze lesvideo leert Annelies hoe je moet rekenen met vierkantswortels (zonder lettervormen) als je met een product te maken hebt. Ze doet dit aan de hand van de hoofdeigenschap en drie voorbeelden. 

Hoe moet je vierkantswortels vermenigvuldigen?

Hoe berekenen we het product van vierkantswortels (zonder lettervormen)? We beginnen met alle vierkantswortels onder één grote wortel te plaatsen. Daarna gaan we kijken of we kunnen splitsen en de getallen buiten de vierkantswortel kunnen plaatsen. Bekijk de lesvideo voor de volledige uitleg en oefeningen. 

Zijn er nog lesvideo's over reële getallen?

Voor een volledig overzicht van de reële getallen kan je hier terecht. Wil je meer lesvideo's bekijken over vierkantswortels? Check dan zeker en vast ook de lesvideo waarin Annelies noemers wortelvrij maakt. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 


vierkantswortels stappen producten oplossen herschikken factoren product graad lettervormen tweede zonder


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!