Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Wiskunde

Stelsel van 2 eerstegraadsvergelijkingen oplossen - combinatie

Sjoert is expert op het vlak van juiste combinaties. Of toch in de wiskunde tenminste. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Stelsel van 2 eerstegraadsvergelijkingen oplossen - combinatieEen stelsel van 2 eerstegraadsvergelijkingen oplossen aan de hand van combinatie.

 

Waarover gaat deze video ivm 1ste graadsvergelijkingen?

Sjoert toont je in deze video hoe je met behulp van combinatie een stelsel van 2 eerstegraadsvergelijkingen kan oplossen.

 

Hoe werkt de combinatiemethode?

Om te combineren in de wiskunde moet je eerst en vooral de 2 eerstegraadsvergelijkingen noteren en dan moet je de 2 vergelijkingen bij elkaar optellen.

Het resultaat is dan x en kan je substitueren. Zo maak je een combinatie om een stelsel van 2 eerstegraadsvergelijkingen en kan je de oefening makkelijk oplossen.

 

Zijn er nog video's over 1ste graadsvergelijkingen?

Wil je meer video's bekijken over eerstegraadsvergelijkingen, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde sjoert combineren combinatie vergelijking stelsels vergelijkingen stelsel stelsel oplossen stelsel eerstegraadsvergelijkingen stelsel eerstegraadsvergelijkingen oplossen combinatiemethode vergelijkingen combineren


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!