Wiskunde

Afstand tussen 2 punten in het vlak

Tine berekent de afstand tussen haar huis en de kathedraal van Antwerpen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
De afstand tussen 2 punten in het vlak

 

Waarover gaat deze video ivm 1ste graadsvergelijkingen?

In deze video verdiept Tine zich in de afstand tussen 2 punten in het vlak. Tine woont in Hoboken en vraagt zich af hoe ver de kathedraal van Antwerpen ligt. Ze wil dus weten wat de afstand is tussen 2 punten in het vlak is. 

 

Hoe bereken je de afstand tussen 2 punten in een vlak?

Om de afstand tussen 2 punten in een vlak te bepalen, kan je meten, maar als je geen lat in de buurt hebt, moet je de coördinaten bekijken. Daarnaast krijg je een formule van Tine en die moet je gewoon invullen en uitrekenen. 

Afstand ##= sqrt( (x2 - x1)^2 + (y2 - y1)^2 )##

Als je deze formule uitrekent door de coördinaten in te vullen, dan krijg je de afstand tussen 2 punten in een vlak

 

Voor wie is deze video over de afstand tussen 2 punten in een vlak bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een toepassing van eerstegraadsfuncties en -vergelijkingen. 

 

Over de leerkracht die je de afstand tussen 2 punten in een vlak uitlegt.

Volg je wiskunde in de tweede graad, dan zal je zeker in contact komen met de charmante Tine. Afgestudeerd als handelsingenieur aan de Europese Hogeschool Brussel, waar ze het fascinerende aspect van wiskunde heeft leren kennen, nam ze zich voor om in het onderwijs te gaan. Op die manier zou ze haar leerlingen elke les kunnen enthousiasmeren voor wiskunde. En dat doet ze nu bijna een decennium lang met ongeziene passie en onblusbaar vuur. Tine vergelijkt wiskunde met een puzzel. In tegenstelling tot wat leerlingen soms durven denken, zal zij je echter leren dat die puzzel altijd mooi op te lossen is, zolang je maar over de juiste puzzelstukjes beschikt. En uiteraard bekom je een bruikbaar puzzelstukje bij elke les die je hier bij WeZooz Academy bekijkt. Als Tine geen les aan het geven is, probeert ze haar schattige zoontje de eerste wiskundebeginselen (en andere levenswijsheden natuurlijk) aan te leren, trekt ze avontuurlijk de aardbol rond of verdiept ze zich in de wereld van de cinematografie. Kortom: Tine is een onmisbare schakel in onze awesome WeZooz Academy-keten. Les krijgen van haar is op zich al superleuk, dus het feit dat je dankzij deze website nu altijd en overal wiskunde van haar kan leren, is gewoonweg een zege. TINE is AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over 1ste graadsvergelijkingen?

Wil je meer weten over 1ste graadsvergelijkingen, check dan ook deze video


wiskunde x-as y-as vlakken afstanden formules punten coordinaten kathedraal tussen punten in het vlak lijnstuk afstand vlak 2 punten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!

Reacties en vragen

Lestraject bekijken?
Probeer WeZooz Academy meteen even GRATIS uit en start met leren dankzij onze diverse lestrajecten voor vakken in de !

Gratis proberen Aanmelden