Wiskunde

Analyse: de Coördinaten van het Midden van een lijnstuk

Sjoert maakt een bewijs rond de coördinaten van het midden van een lijnstuk. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Analyse: de Coördinaten van het Midden van een lijnstukAnalyse: de coördinaten van het midden van een lijnstuk

 

Over wat gaat deze video analyse ivm de coördinaten van het midden van een lijnstuk? 

In deze video analyse bewijst Sjoert welke de coördinaten zijn van het midden van een lijnstuk. Zo kan je altijd het midden terugvinden, zonder alles te moeten meten. Aan de hand van een bewijs en enkele oefeningen legt Sjoert je uit welke de coördinaten zijn van het midden van een lijstuk. 

 

Op welke manier bewijs je de analyse ivm de coördinaten van het midden van een lijnstuk?

Om de coördinaten van het midden van een lijnstuk te bewijzen, maakt Sjoert gebruik van de stelling van Thales en zijn evenwijdige projectie. Hoe hij deze gebruikt, ontdek je hier in deze analyse wiskunde video!

Sjoert toont hoe je de analyse van de coördinaten van het midden van een lijnstuk kan bewijzen met behulp van de stelling van Thales en zijn evenwijdige projectie. 

 

Voor wie is deze video ivm de analyse van de coördinaten van het midden van een lijnstuk bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op de stelling van Thales, dus kijk zeker ook naar de andere filmpjes over dit onderwerp.  

 

Over de leerkracht die je analyse ivm de coördinaten van het midden van een lijnstuk uitlegt.

De boeiende en innemende Sjoert (tweede graad) is zonder twijfel ieders favoriet on-screen. Niet alleen weet de man op een coole en grappige manier les te geven, bovendien is zijn uitspraak onberispelijk en houdt hij het ook nog eens enorm interessant en inhoudelijk correct. Sjoert heeft als missie om wiskunde boeiend te maken. Hij schreef er zelfs zijn eindwerk over! Het spreekt dus voor zich dat hij perfect in het plaatje van deze website past, want leren zonder te beseffen dat je aan het leren bent = de les-methode van WeZooz Academy! Net zoals dat bij collega-leerkracht Arno het geval was, hield Sjoert ook nooit echt van wiskunde leren, en was het destijds zeker niet zijn lievelingsvak. Het logische gevolg daarvan is dat Sjoert perfect weet hoe hij zijn les wiskunde moet opbouwen opdat leerlingen de juiste dingen leren en de vaak voorkomende valkuilen gezwind kunnen ontwijken. Na een les van deze sportieve anchorman zal je vraag niet zozeer "Meneer, moeten wij dat kennen?" zijn, maar eerder: "Meneer, ik ken dat al!". Hopla! Online leren = Learning OnLine = LOL, en niet te vergeten: SJOERT is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog analyse video's over deze materie in de wiskunde?

Check zeker ook deze video over de bewerkingen met coördinaten in de analyse!

 

 

 


wiskunde formule sjoert bewijs punten coordinaten coördinaat thales stelling lijnstuk berekenen academy graad midden tweede wezooz analyse


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!