Wiskunde

Bewerkingen met Coördinaten in de Analytische Meetkunde

Sjoert laat je kennis maken met de analytische meetkunde. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bewerkingen met Coördinaten in de Analytische MeetkundeDe Analytische meetkunde: bewerkingen met coördinaten

 

Over wat gaat deze video analytische meetkunde ivm bewerkingen met coördinaten? 

In deze video maakt Sjoert bewerkingen met coördinaten. Wat is de x-coördinaat en y-coördinaat? Kom het allemaal te weten in deze video analytische meetkunde! Sjoert legt je aan de hand van een voorbeeld de theorie uit om bewerkingen met coördinaten in de analytische meetkunde te doen. 

 

Hoe gaat Sjoert te werk met analytische meetkunde ivm bewerkingen met coördinaten? 

De punten worden op een curve geplaatst. Zo heb je een x-coördinaat, ofwel abscis. En y-coörindaat, ofwel ordinaat. Bewerkingen met coördinaten behoren tot de analytische meetkunde!

 

Voor wie is deze video over analytische meetkunde ivm bewerkingen met coördinaten bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde video over analytische meetkunde, dus zorg er voor dat je ook de basis oppikt in onze andere video's. 

 

Over de leerkracht die je analytische meetkunde ivm bewerkingen met coördinaten uitlegt.

De boeiende en innemende Sjoert (tweede graad) is zonder twijfel ieders favoriet on-screen. Niet alleen weet de man op een coole en grappige manier les te geven, bovendien is zijn uitspraak onberispelijk en houdt hij het ook nog eens enorm interessant en inhoudelijk correct. Sjoert heeft als missie om wiskunde boeiend te maken. Hij schreef er zelfs zijn eindwerk over! Het spreekt dus voor zich dat hij perfect in het plaatje van deze website past, want leren zonder te beseffen dat je aan het leren bent = de les-methode van WeZooz Academy! Net zoals dat bij collega-leerkracht Arno het geval was, hield Sjoert ook nooit echt van wiskunde leren, en was het destijds zeker niet zijn lievelingsvak. Het logische gevolg daarvan is dat Sjoert perfect weet hoe hij zijn les wiskunde moet opbouwen opdat leerlingen de juiste dingen leren en de vaak voorkomende valkuilen gezwind kunnen ontwijken. Na een les van deze sportieve anchorman zal je vraag niet zozeer "Meneer, moeten wij dat kennen?" zijn, maar eerder: "Meneer, ik ken dat al!". Hopla! Online leren = Learning OnLine = LOL, en niet te vergeten: SJOERT is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's analytische meetkunde over bewerkingen met coördinaten?

Check zeker ook deze video ivm het bewijs van de coördinaten van het midden van het lijnstuk.

 


wiskunde abscis algebra meetkunde coordinaten coördinaat optellen bewerkingen aftrekken punt berekeningen uitvoeren analytische analyse meetkundige carthesiaanse ordinaat bewerking


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!