Wiskunde

Analyse: de Vergelijking van een Loodlijn uit een Punt op een Rechte

Sjoert laat je de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte zien. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Analyse: de Vergelijking van een Loodlijn uit een Punt op een RechteAnalyse: de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte

 

Over wat gaat deze video ivm de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte?

In deze video bestudeert Sjoert de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte. Hoe ga je bij dit stukje analyse te werk? Ontdek het snel in deze video!

 

Hoe gaat Sjoert te werk bij de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte?

Om de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte te ontdekken, moet je de richtingscoëfficient of rico van de rechten berekenen. Wat is het verband tussen beiden? Kom het snel te weten in deze video analyse met Sjoert! Als je twee rechten hebt die loodrecht op elkaar staan, dan is het product van de rico's gelijk aan -1. Sjoert legt dit aan de hand van enkele voorbeelden uit, zodat alles meteen klaar en duidelijk is! 

 

Voor wie is deze video ivm de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie analyse bij het vak Wiskunde. Dit is een geavanceerde oefening op tweedegraadsfuncties, dus kijk zorg er voor dat je weet wat tweedegraadsvergelijkingen zijn. 

 

Over de leerkracht die je de vergelijking van een loodlijn uit een punt op een rechte uitlegt.

De boeiende en innemende Sjoert (tweede graad) is zonder twijfel ieders favoriet on-screen. Niet alleen weet de man op een coole en grappige manier les te geven, bovendien is zijn uitspraak onberispelijk en houdt hij het ook nog eens enorm interessant en inhoudelijk correct. Sjoert heeft als missie om wiskunde boeiend te maken. Hij schreef er zelfs zijn eindwerk over! Het spreekt dus voor zich dat hij perfect in het plaatje van deze website past, want leren zonder te beseffen dat je aan het leren bent = de les-methode van WeZooz Academy! Net zoals dat bij collega-leerkracht Arno het geval was, hield Sjoert ook nooit echt van wiskunde leren, en was het destijds zeker niet zijn lievelingsvak. Het logische gevolg daarvan is dat Sjoert perfect weet hoe hij zijn les wiskunde moet opbouwen opdat leerlingen de juiste dingen leren en de vaak voorkomende valkuilen gezwind kunnen ontwijken. Na een les van deze sportieve anchorman zal je vraag niet zozeer "Meneer, moeten wij dat kennen?" zijn, maar eerder: "Meneer, ik ken dat al!". Hopla! Online leren = Learning OnLine = LOL, en niet te vergeten: SJOERT is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's analyse over een vergelijking?

Check zeker ook deze video over de vergelijking van een cirkel met een gegeven middelpunt en straal!


wiskunde formule meetkunde cirkel rechte vergelijking middelpunt straal diameter oefening graad punt tweede leren studeren begrijpen analyse ronde loodlijn lijn


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!