Nederlands

Het Zelfstandig en het Bijvoeglijk Naamwoord + het Bijwoord.

3 woordsoorten in de spotlight: wat zijn het zelfstandig naamwoord, het bijvoeglijk naamwoord en het bijwoord? Frances vertelt er je in deze video alles over. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het Zelfstandig en het Bijvoeglijk Naamwoord + het Bijwoord.Het zelfstandig en het bijvoeglijk naamwoord en het bijwoord.

 

Waarover gaat deze video over woordsoorten?

In deze video vertelt Frances je alles over het zelfstandig naamwoord, het bijvoeglijk naamwoord en het bijwoord.

Hoe kan je ze herkennen en benoemen?

 

Wat zijn de kenmerken van deze 3 verschillende woordsoorten?

Een zelfstandig naamwoord of substantief dient om personen of zaken te benoemen. Je kan ze herkennen doordat je er een lidwoord voor kan zetten, doordat je van een enkelvoud een meervoud kan maken en omgekeerd en doordat je er een verkleinwoord van kan maken. Een bijvoeglijk naamwoord of adjectief geeft een eigenschap weer van een zaak of persoon. Meestal staat een bijvoeglijk naamwoord bij een zelfstandig naamwoord. Je kan het ook verbuigen dmv de trappen van vergelijking: groot, groter, groots.

Het bijwoord tenslotte zegt meer over de plaats, tijd of wijze van een zin. Het kan bij een bijvoeglijk naamwoord staan, bij een ander bijwoord, bij een werkwoord of bij een hele zin. Maak zeker ook de oefeningen in deze video.

 

Zijn er nog video's over woordsoorten?

Wil je meer weten over woordsoorten, check dan zeker en vast ook deze video.


vergelijking tijd werkwoord trappen zelfstandig naamwoord plaats nederlands bijwoord bijvoeglijk wijze lidwoorden substantief woordsoort woordsoorten adjectief


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!