Natuurwetenschappen

Lichtbreking: hoe kan je een muntstuk volledig zichtbaar maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen?

Nick laat je in deze video zien hoe je een muntstuk volledig zichtbaar kan maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Lichtbreking: hoe kan je een muntstuk volledig zichtbaar maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen?Hoe kan je een muntstuk volledig zichtbaar maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen?

Het heeft allemaal met de lichtbreking te maken!


Waarover gaat deze video over de lichtbreking?

In deze video voert Nick een experiment uit dat toont hoe je een muntstuk volledig zichtbaar kan maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen.

Om dit trucje te doen, maken we gebruik van de lichtbreking. Het lijkt magie, maar het is eigenlijk heel simpel!
 

Benodigdheden voor dit experiment over de lichtbreking

Om te onderzoeken hoe je een muntstuk volledig zichtbaar kan maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen, hebben we het volgende nodig:

  • kommetje
  • muntstuk
  • glas water

 

Werkwijze van dit experiment over de lichtbreking

Hoe moet je te werk gaan om te onderzoeken hoe je een muntstuk volledig zichtbaar kan maken zonder het kommetje aan te raken en zelf van plaats te veranderen?

  1. Leg het muntstuk in het kommetje.
  2. Schuif het kommetje weg tot je het muntstuk net niet meer kan zien.
  3. Giet het water in het kommetje tot het muntstuk volledig zichtbaar is.

 

Het verschijnsel dat je ziet heeft alles te maken met de lichtbreking.

 

Voor wie is deze video over de lichtbreking?

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Natuurwetenschappen van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie Licht en zien bij het vak Natuurwetenschappen.

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over Natuurwetenschappen experimenten?

Bekijk zeker ook de andere video's met experimenten uit de Natuurwetenschappen lessen van de tweede graad! Op die manier zal je de leerstof beter begrijpen en betere punten behalen op je rapport.


water licht natuurwetenschappen zien lichtbreking muntstuk


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!