Natuurwetenschappen

Verhouding van krachten: hoe verhouden de krachten F1 en F2 zich die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger?

Nick laat je in deze video zien hoe de krachten F1 en F2 die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger zich verhouden.Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Verhouding van krachten: hoe verhouden de krachten F1 en F2 zich die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger?Hoe verhouden de krachten F1 en F2 zich die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger?

 

Waarover gaat deze video over de verhouding van krachten?

In deze video voert Nick een experiment uit dat toont hoe de krachten F1 en F2, die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger, zich verhouden.

 

Nick gebruikt een opstelling met spuiten om te onderzoeken hoe krachten zich verhouden als ze worden uitgeoefend op een kleine en een grote zuiger.

Kan jij het voorspellen?

 

Benodigdheden voor dit experiment over de verhouding van krachten

Om te onderzoeken hoe de krachten F1 en F2, die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger, zich verhouden, hebben we het volgende nodig:

  • kleine spuit
  • grote spuit
  • plastic darm
  • vloeistof

 

Werkwijze van dit experiment over de verhouding van krachten

Hoe moet je te werk gaan om te onderzoeken hoe de krachten F1 en F2, die uitgeoefend worden op de kleine en de grote zuiger, zich verhouden?

  • Houd de uiteindes van de grote en de kleine zuiger op gelijke hoogte.
  • Duw op de kleine zuiger.
  • Noteer je vaststellingen.

 

Voor wie is deze video over de de verhouding van krachten?

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Natuurwetenschappen van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie Druk bij het vak Natuurwetenschappen.

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over Natuurwetenschappen experimenten?

Bekijk zeker ook de andere video's met experimenten uit de Natuurwetenschappen lessen van de tweede graad! Op die manier zal je de leerstof beter begrijpen en betere punten behalen op je rapport.


verhouding druk kracht natuurwetenschappen experiment krachtverhouding krachtvector


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!