Geschiedenis

Wat was de taak van de leenheer bij de feodaliteit of het leenstelsel? Harre legt het voor je uit!

Harre legt je uit wat de taken van de leenheer en leenman zijn in een feodaal systeem. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Wat was de taak van de leenheer bij de feodaliteit of het leenstelsel? Harre legt het voor je uit!Wat is de verhouding tussen een leenheer en zijn leenman bij de feodaliteit of het leenstelsel?

 

Over wat gaat deze video ivm feodaliteit?

De feodaliteit of het leenstelsel werd vroeger regelmatig toegepast. Wanneer de machtshebber van een gebied de controle over zijn gebied wilde bewaren, deelde hij zijn gebied op in verschillende delen. Elk van de delen vertrouwde de leenheer toe aan een leenman of vazal. Deze leenmannen moesten in de feodaliteit het gebied zo goed mogelijk controleren!

 

Wat is de verhouding tussen de leenheer en de leenman bij de feodaliteit of het leenstelsel?

Bij een feodaliteit (of feodaal systeem) heb je een leenheer en leenman. De leenheer stelt leenmannen in vertrouwen aan. De leenmannen controleren het gebied. Zij staan de leenheer ook bij met raad en daad. Mogelijke inkomsten in het gebied worden doorgegeven aan de leenheer! Op deze manier werkt de feodaliteit of het leenstelsel!

 

Zijn er nog andere video's over begrippen in de geschiedenis?

De feodaliteit met zijn leenheer en leenmannen zijn een bekend begrip in de geschiedenis. Check zeker ook de andere video's die handelen over andere belangrijke begrippen in de geschiedenis.

 

 


economie geschiedenis machthebber leenheer feodaliteit feodaal systeem leenstelsel leenman vazal vazallen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!