Geschiedenis

De kerk heeft heel wat hervormingen ondergaan gedurende de geschiedenis.

Harre praat in deze video over hervormingen binnen de kerk, ook wel reformatie genoemd! (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De kerk heeft heel wat hervormingen ondergaan gedurende de geschiedenis.Hervormingen binnen de kerk. Wat is de oorzaak hiervan?

 

Gedurende de gehele geschiedenis vonden er allerlei hervormingen plaats binnen de kerk. Eén van die hervormingen van de katholieke kerk was de reformatie. De reformatie kwam er als reactie op de aflatenhandel waarmee de kerk heel wat geld opstreek van de arme gelovigen. Vele monikken en geestelijken vonden deze aflatenhandel niet correct. Als tegenreactie startten zij met een reformatie. Daarmee vroegen ze om grondige hervormingen binnen de katholieke kerk van de 16de eeuw.

 

Wat zijn de gevolgen van deze hervormingen binnen de kerk?

 

Priesters en monikken willen met de reformatie dus belangrijke hervormingen doorvoeren binnen de katholieke kerk van de 16de eeuw. Zij gingen protesteren tegen de kerk! Deze protestanten vormen uiteindelijk een afscheiding van de katholieke kerk, het protestantisme. Dit betekende een afscheuring binnen de katholieke kerk.

 

Wat was de reactie van de kerk op deze hervormingen?

 

Uiteraard was de kerk niet zo blij met deze hervormingen. Zij riepen de contrareformatie in het leven. Daarmee willen ze de hervormers terug voor hen winnen. Nadien probeert de katholieke kerk ook met geweld de protestanten te bestrijden. 

 

Welke andere video’s handelen over hervormingen binnen de kerk?

Bekijk zeker ook de video’s over aflatenhandel en contrareformatie!

 

 


kerk hervormingen martin luther protestantisme reformatie contrareformatie aflatenhandel hervorming hervormen paus aflaten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!