Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Fysica

Wanneer is er een Thermisch Evenwicht en kan je spreken van Warmteuitwisselingen?

Jasper legt je uit wat warmteuitwisselingen zijn en wanneer je een thermisch evenwicht bereikt. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Wanneer is er een Thermisch Evenwicht en kan je spreken van Warmteuitwisselingen?Wat betekent het thermisch evenwicht in de fysica? 

 

Over wat gaat deze video ivm warmteuitwisselingen en thermische evenwicht?

Als je bijvoorbeeld koude melk bij je warme koffie giet, ontstaat er een warmteuitwisseling. De warmte wordt overgedragen! Op een bepaald moment kan je door zo'n warmteuitwisseling zelfs tot een thermisch evenwicht komen. Maar wat betekent dit juist?

 

Wanneer bereik je een thermisch evenwicht?

Je bereikt een thermisch evenwicht als de 2 'objecten' na warmteoverdacht dezelfde temperatuur bereiken. Het thermisch evenwicht is een evenwichtstemperatuur die bereikt wordt!

 

Zijn er nog video's die handelen over deze materie?

In deze video kom je alles te weten over warmteuitwisselingen en het thermisch evenwicht. Check zeker ook deze video waarin een vraagstuk over warmte wordt opgelost.

 

 


warm temperatuur fysica studeren energie experiment evenwicht warmte koffie thermisch warmteuitwisselingen overdracht koud melk bereiken


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!