Fysica

De Soortelijke Warmte of Warmtecapaciteit vind je terug in de formule van de warmtehoeveelheid!

Jasper legt je uit wat het verschil is tussen de soortelijke warmte of warmtecapaciteit van een spijker en hout. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Soortelijke Warmte of Warmtecapaciteit vind je terug in de formule van de warmtehoeveelheid!De soortelijke warmte of warmtecapaciteit van een voorwerp.

 

Over wat gaat deze video ivm soortelijke warmte en warmtecapaciteit?

De soortelijke warmte of warmtecapaciteit geeft aan hoeveel energie je aan iets moet toevoegen om het op te warmen. Jasper test dit uit met een nagel en een stukje hout. Waarin schuilt het verschil bij beiden aangaande hun soortelijke warmte of warmtecapaciteit?

 

Hoe luidt de formule voor warmtehoeveelheid?

De soortelijke warmte of warmtecapaciteit vind je ook terug in de formule van de warmtehoeveelheid! De formule van de warmtehoeveelheid luidt als volgt: de warmtecapaciteit van het voorwerp maal de massa van het voorwerp maal de temperatuurswijziging!

 

Zijn er nog video's aangaande warmtecapaciteit en soortelijke warmte?

In deze video praat Jasper over de soortelijke warmte of warmtecapaciteit. Check zeker ook onze andere fysica video's aangaande warmte en energie!

 

 

 

 


formule berekenen waarden temperatuur leren fysica studeren massa warmte capaciteit warmtecapaciteit soortelijke staal ijzer hout


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!