Fysica

Ontdek in deze video de Parameterformule van holle en bolle Lenzen samen met onze expert Jasper!

Jasper laat je in deze video kennis maken met de parameterformule van holle en bolle lenzen in de fysica. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Ontdek in deze video de Parameterformule van holle en bolle Lenzen samen met onze expert Jasper!De parameterformule voor holle en bolle lenzen.

 

Over wat gaat deze video ivm de parameterformule voor holle en bolle lenzen?

In deze video maak je kennis met de parameterformule voor holle en bolle lenzen. Wat is een parameterformule? En hoe bereken je de parameterformule voor holle en bolle lenzen? Jasper legt het je uit in deze video.

 

Hoe luidt de parameterformule voor holle en bolle lenzen?

Om de parameterformule van holle en bolle lenzen te berekenen, dien je de brandpuntafstand, beeldafstand en voorwerpafstand te kennen. 1 op de brandpuntafstand is gelijk aan 1 op de beeldafstand opgeteld met 1 op de voorwerpafstand.

 

Zijn er nog video's over lenzen?

In deze video ontdek je de parameterformule voor holle en bolle lenzen. Check ook deze video over het brandpunt van een spiegel met holle of bolle lenzen.

 


wiskunde driehoeken berekenen fysica wetenschappen studeren holle bolle parameterformule lenzen brandpuntafstand beeldafstand voorwerpafstand


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!