Fysica

Belangrijk: ken je de Wet van Behoud van Energie al? Ontdek hem hier!

Jasper laat je kennis maken met de belangrijke wet van behoud van energie. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Belangrijk: ken je de Wet van Behoud van Energie al? Ontdek hem hier!De wet van behoud van energie.

 

Over wat gaat deze video ivm de wet van behoud van energie?

Al gehoord over de belangrijke wet van behoud van energie? Deze wet kan je zeker en vast helpen om de energievormen beter te begrijpen! Jasper legt je uit hoe je de wet van behoud van energie kan gebruiken. 

 

Wat zegt deze wet van behoud van energie juist?

De wet van behoud van energie zegt dat energie nooit kan verdwijnen of verschijnen. De wet zegt ook dat de energie ook van vorm kan veranderen. Zo heb je 8 verschillende energievormen. Kom ze snel te weten in deze video fysica, want Jasper legt ze allemaal uit aan de hand van een voorbeeld!

Deze energievormen zijn ...

1) potentiële gravitatie

2) kinetische

3) elastische

4) warmte

5) chemische

6) stralings

7) elektrische

8) kern

 

Voor wie is deze video bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Fysica van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie arbeid, energie en vermogen bij het vak Fysica. Jasper legt je in deze video uit hoe je de wet van behoud van energie moet begrijpen aan de hand van het theoretische kader en enkele voorbeelden en oefeningen.  

 

Over de leerkracht die je de wet van behoud van energie uitlegt.

Jasper Dewit is een gediplomeerd licentiaat in de biologie in hart en nieren. Hij gebruikt maar al te graag zijn ervaringen met wetenschappelijke principes om wetenschappen naar de leefwereld van de leerlingen te brengen. Met gemak legt hij je wetten en theorieën uit, en dat allemaal in zijn eigen, enthousiaste stijl. Kortweg, Jasper is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's waarbij je deze wet van behoud van energie goed kan gebruiken?

Deze wet van behoud van energie kan je zeker en vast helpen bij bijvoorbeeld het oplossen van vraagstukken. In deze video maakt Jasper gebruik van de wet van behoud van energie!

 


oplossen vraagstuk van fysica vermogen wet straling energie elastische elektrische arbeid gravitatie potentiele warmte behoud kinetische verloren energievormen chemische kern Wet van behoud van energie


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!