Frans

Let op: een Wederkerend Werkwoord vervoegd met être vraagt om een overeenkomst met het onderwerp!

Catherine legt je uit hoe je het wederkerend werkwoord laat overeenkomen met het onderwerp. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Let op: een Wederkerend Werkwoord vervoegd met être vraagt om een overeenkomst met het onderwerp!Het wederkerend werkwoord vraagt om een overeenkomst met het onderwerp!

 

Over wat gaat deze video ivm het wederkerend werkwood?

In deze video kom je te weten hoe je een wederkerend werkwoord moet vormen in samengestelde tijden. Hierbij moet je zeker en vast opletten op de overeenkomst met het onderwerp!

Hoe maak je een overeenkomst met het onderwerp?

In samengestelde tijden, zoals de Passé Composé, dien je een overeenkomst te maken tussen het wederkerend werkwoord en het onderwerp van de zin. Indien deze vrouwelijk is, voeg je een 'e' toe aan het wederkerend werkwoord. Let op, het mannelijke geslacht is hier steeds dominant!

 

 

Zijn er nog video's over het wederkerend werkwoord?

In deze video kom je alles te weten over het wederkerend werkwoord en haar overeenkomst met het onderwerp. Check zeker ook deze video waarin je het wederkerend werkwoord leert vervoegen.

 

 


zin vervoegen grammatica werkwoord onderwerp frans me te vous nous voornaamwoord grammaire wederkerend se vervoeging aanpassen accord


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!