Frans

Les indéfinis: quelques expressions.

Welke uitdrukkingen zijn er bij "les indéfinis"? (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Les indéfinis: quelques expressions.Les indéfinis: quelques expressions

In deze lesvideo heeft Dries het over "les indéfinis: quelques expressions". Vertaalt naar het Nederlands: de ongedefinieerde: enkele uitdrukkingen. Wat is dat precies? We beginnen met een voorbeeld: "Tout le monde mange une pomme." In het Nederlands: "Iedereen eet een appel" Het ongedefinieerde in deze zin is "Tout le monde". Het is nl. moeilijk te zeggen wie "tout le monde" is. Hoeveel personen zijn dat? Zijn het enkel personen? Wie weet zijn het ook dieren. Deze leerstof is onderdeel van grammaire tweede graad Frans

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. "les indéfinis: quelques expressions? 

Dries heeft het in deze lesvideo dus over les indéfinis: quelques expressions. Hij illustreert alle theorie met voldoende voorbeelden. Dit is belangrijk om de leerstof goed te begrijpen. We kunnen "les indéfinis" opdelen in drie categorieën. 

les indéfinis: quelques expressions

We delen de ongedefinieerde op in drie categorieën. We overlopen ze met een korte uitleg. Bekijk de volledige lesvideo voor de volledige uitleg met voldoende uitdrukkingen per categorie. 

  1. Employé seuls: Dit zijn ongedefinieerde die altijd alleen gebruikt worden. 
  2. Employés seuls ou avec substantif / pronom.Dit zijn ongedefinieerde die altijd alleen gebruikt worden of samen met een substantief of een voornaamwoord. 
  3. Employés avec substantif / pronom. Dit zijn ongedefinieerde die altijd samen gebruikt worden met een substantief of een voornaamwoord. 

 

Zijn er nog lesvideo's over "les indéfinis"?

Nee, dit is, voorlopig , de enige lesvideo over "les indéfinis: quelques expressions". Bekijk zeker en vast ook de lesvideo's in het leerstofoverzicht "autres". Daar vind je lesvideo's terug over het hoofdtel- en het rangtelwoord in het Frans. Je vindt ze ook terug in het lestraject "les nombres cardinaux en ordinaux". Naast de twee lesvideo's zijn er ook oefeningen terug te vinden over deze leerstof. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. 

 


graad tweede frans grammaire expressions autres dries wezoozacademy ongedefinieerden indéfinis


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!