Engels

Adverbial Clauses of Reason of bijwoordelijke bepalingen van reden!

Iris vertelt je meer over bijwoordelijke bepalingen van reden in het Engels. (tweede graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Adverbial Clauses of Reason of bijwoordelijke bepalingen van reden!Adverbial clauses of reason ofwel bijwoordelijke bepalingen van reden

 

Over wat gaat deze video ivm de adverbial clauses of reason?

In deze video leer je meer over de adverbial clauses of reason, ofwel de bijwoordelijke bepalingen van reden. In het Engels zijn er drie verschillende soorten bijzinnen binnen de subordinate clauses. Een van die drie is de adverbial clause of de bijwoordelijke bepaling. 

Vervolgens zijn er ook weer acht soorten adverbial clauses. Eentje daarvan is de adverbial clause of reason of de bijwoordelijke bepaling van reden. Deze wordt ook wel de reason clause genoemd.

Wat je hiermee kan doen, kom je snel te weten in deze video Engels! 

 

Wanneer gebruik je adverbial clauses of reason?

De adverbial clauses of reason gebruik je wanneer de bijzin de reden aangeeft waarom er iets gebeurd is of zal gebeuren in de hoofdzin. Het gaat dus om een verduidelijking van iets in de hoofdzin. Het geef aan waarom iets gebeurt, zal gebeuren of gebeurd is. Deze bijzinnen worden vaak vooraf gegegaan door voornaamwoorden zoals as (aangezien), because (omdat, daardoor), since, due to (omwille van), in case of (in het geval dat), ...

Een bijzin kan soms voorop in de zin staan. Dit is geen enkel probleem met adverbial clauses of reason. Je kan een adverbial clause of reason voorop in de zin zetten om de nadruk te leggen op de reden

Dit zijn dus redenen waarom iets gebeurt. Maar een adverbial clause of reason kan ook om een verplichting of een verbod duidelijk te maken. Iets moet of moet net niet om een bepaalde reden gebeuren. 

 

Voor wie is deze video over adverbial clauses of reason bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Engels van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie clauses bij het vak Engels. Dit is een lesvideo die verderbouwt op een inleiding, dus bekijk zeker ook deze video! 

 

Over de leerkracht die je adverbial clauses of reason uitlegt.

Iris is een licentiaat vertaler Engels-Portugees en legt je probleemloos de kneepjes van deze talen uit. Immer enthousiast en met de glimlach zal ze je taalkundige wereld op zijn grondvesten doen daveren en heropbouwen! Kortweg, met al haar kennis en enthousiasme is Iris gewoonweg AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over bijzinnen in het Engels?

Check zeker ook deze video waarin Iris je een overzicht geeft van de bijzinnen in het Engels!

 

 


tijd graad tweede engels grammatica grammar english studeren rede bijzinnen clauses time reden subordinate bijwoordelijke bepaling adverbial reason clause reason clause


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!