Engels

Adverbs of Frequency of Bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe vaak iets gebeurt

Iris legt je in deze video uit welke adverbs of frequency er bestaan in het Engels. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Adverbs of Frequency of Bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe vaak iets gebeurtWelke adverbs of frequency zijn er en wanneer gebruik je deze bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe vaak iets gebeurt? Iris legt uit.

Waarover gaat deze video ivm adverbs of frequency?

In deze video vertelt Iris je over de adverbs of frequency of bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe vaak iets zich voordoet. Je kan dus zelden, af en toe, regelmatig, of altijd gebruik maken van deze adverbs om uit te drukken hoe regelmatig je iets doet. De adverbs of frequency zijn in het Engels erg belangrijk om dit uit te drukken. De meest voorkomende adverbs of frequency in het Engels zijn never (nooit), often (dikwijls), always (altijd), frequently (regelmatig), hardly (bijna nooit) generally (algemeen), occasionally (af en toe), rarely (zelden), regularly (geregeld), ... 

 

Wanneer worden adverbs of frequency in het Engels gebruikt, waar staan ze in de zin en welke andere manieren zijn er om uit te drukken hoe dikwijls iets gebeurt?

De adverbs of frequency worden gebruikt om aan te duiden hoe vaak iets gebeurt. Het zijn dus bijwoorden in het Engels. Ze staan meestal tussen het onderwerp en het werkwoord, maar kunnen ook helemaal vooraan of achteraan een zin staan. Je kan dus zeggen "I often go to the cinema" of "Often, I go to the cinema". In dit laatste voorbeeld laat je de adverb of frequency een extra nadruk leggen op het bijwoord in het Engels

Adverbs of frequency zijn bijwoorden die in het Engels vaak in de present simple Andere manieren zijn het gebruiken van numbers of van de woorden several, many of every.

Een andere manier om uit te drukken hoe vaak je iets doet, is door de combinatie van een nummer/several/many + times + a + een tijdspan (day, week, month, year, ... ) . Enkel bij "One time" en "two times" moet je opletten. Dit wordt "once" of "twice". 

Zo krijg je bijvoorbeeld: I go to the cinema three times a month. 

Een laatste mogelijkheid om een frequency uit te drukken in het Engels, is door "every" + tijdspan te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: Every morning, I go to school. Of: I go to school every morning.

 

Voor wie is deze video over adverbs of frequency bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Engels van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie adverbs bij het vak Engels. Dit is een video uit de reeks over adverbs. Kijk dus zeker ook naar de andere video's over adverbs!  

 

Over de leerkracht die je adverbs of frequency uitlegt.

Iris is een licentiaat vertaler Engels-Portugees en legt je probleemloos de kneepjes van deze talen uit. Immer enthousiast en met de glimlach zal ze je taalkundige wereld op zijn grondvesten doen daveren en heropbouwen! Kortweg, met al haar kennis en enthousiasme is Iris gewoonweg AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over adverbs?

Wil je meer weten over adverbs of bijwoorden in het Engels, bekijk dan ook zeker en vast eens deze video.


frequentie nummer bijwoorden engels grammatica grammar english adverbs time frequency expression duration repetition every always frequently generally regelmatig zelden dikwijls


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!