Engels

Adverbs of Duration of Bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe lang iets duurt

Iris legt je in deze video uit welke adverbs of duration er bestaan in het Engels. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Adverbs of Duration of Bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe lang iets duurtWelke adverbs of duration zijn er en wanneer gebruik je deze bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe lang iets duurt? Iris legt uit.

 

Waarover gaat deze video over adverbs of duration?

In deze video vertelt Iris je over de adverbs of duration of bijwoorden uit het Engels die uitdrukken hoe lang iets duurt. De meest voorkomende zijn always (altijd), forever (voor altijd), long (lang, maar enkel in negatieve betekenis), briefly (kort), permanently (voor altijd), ...

Adverbs of duration dienen dus om een tijdsindicatie te geven. Hoe lang of hoe kort iets duurde, kan je uitleggen met een adverb of duration

 

Welke adverbs of durations bestaan er en welke adverbs of approximate?

De adverbs of duration worden gebruikt om aan te duiden hoe lang iets duurt. Het zijn dus bijwoorden in het Engels. Ze staan meestal tussen het onderwerp en het werkwoord, maar kunnen ook helemaal vooraan of achteraan een zin staan. Adverbs of duration geven duidelijk aan hoe lang een actie duurt of duurde. Het adverb of duration wordt dus altijd gekoppeld aan een actie. 

Adverbs of duration in het Engels kunnen ook gekoppeld worden aan een adverb of approximation. Op die manier kan ook een inschatting van de tijd gezegd worden. Dat betekent dat je niet alleen kan zeggen hoe lang iets duurt, maar ook hoeveel afwijking er mogelijk is op die ingeschatte tijd. 

De meest voorkomende adverbs of approximation zijn about, almost, nearly, around, less than, more than, or so, or more, or less, up to, ...

Let op met about, aangezien dit niet enkel 'ongeveer' betekent maar ook 'over' kan betekenen. Een voorbeeld van about als adverb of approximation is: "it'll take about 20 minutes". 

 

Voor wie is deze video over adverbs of duration bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Engels van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie grammar bij het vak Engels. Dit is een video over adverbs of duration. Deze video is onderdeel van andere video's Engels over de adverbs. Kijk ook deze video's dus zeker even na! 

 

Over de leerkracht die je adverbs of duration en adverbs of approximation uitlegt.

Iris is een licentiaat vertaler Engels-Portugees en legt je probleemloos de kneepjes van deze talen uit. Immer enthousiast en met de glimlach zal ze je taalkundige wereld op zijn grondvesten doen daveren en heropbouwen! Kortweg, met al haar kennis en enthousiasme is Iris gewoonweg AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over adverbs?

Wil je ook meer weten over de adverbs of frequecy of de bijwoorden uit het Engels die aanduiden hoe vaak iets gebeurt, bekijk dan ook zeker deze video.


bijwoorden engels grammatica adverb grammar english adverbs duur time frequency expression duration repetition always forever permanently


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!