Economie

Een Bedrijf starten? BVBA en NV zijn enkele Vennootschapsvormen om uit te kiezen!

Stijn helpt je in deze video kiezen tussen de verschillende vennootschappen bij het oprichten van een zaak. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Een Bedrijf starten? BVBA en NV zijn enkele Vennootschapsvormen om uit te kiezen!Vennootschapsvormen van een bedrijfbvba en nv.

 

Waarover gaat deze video ivm vennootschapsvormen?

In deze video legt Stijn het verschil uit tussen de verschillende vennootschapsvormen die een bedrijf kan aannemen: de bvba of de nv.

 

Wat is het verschil tussen beide vennootschapsvormen?

Eerst en vooral moet je weten wat een vennootschap is. Dit zijn een aantal oprichters/geldschieters die een onderneming starten. Ze brengen dus geld in. In ruil hiervoor geeft de vennootschap aandelen terug. Dit zijn de eigendomsbewijzen van de vennootschap. De oprichters worden dan dus aandeelhouder. Deze mensen krijgen stemrecht en als ze geluk hebben en het bedrijf winstgevend blijkt te zijn, krijgen ze ook dividenden. De bvba en nv hebben beperkte aansprakelijkheid gemeen. De aandeelhouders kunnen nooit meer verliezen dan ze in de onderneming gestoken hebben. Het verschil echter is dat een bvba en nv minimum moeten bestaan uit 2 personen (tenzijn de 1mans bvba), het minimumkapitaal van een bvba moet 18550 euro bedragen, bij de nv 61500 en bij de overdracht van de aandelen moet er bij de bvba toestemming zijn van de anderen, terwijl die bij een nv vrij is. Er is hier dus veel meer handel mogelijk.

 

Zijn er nog video's over bedrijven?

Bekijk zeker en vast ook nog deze video over de rendabilteit van een bedrijf. 


economie bedrijf ondernemer starten aandeelhouder bvba nv vennootschapsvormen besloten vennootschap beperkte aansprakelijkheid naamloze oprichter


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!