Klik hier voor gratis toegang dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs.

Economie

Wat betekent het Begrip 'Arbeidsproductiviteit' in de Economie?

In deze video legt Stijn uit wat arbeidsproductiviteit betekent en hoe je deze kan verhogen. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Om de lesvideo’s te bekijken moet je eerst aanmelden. WeZooz is mede dankzij Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs tot het einde van het schooljaar gratis toegankelijk.

Krijg gratis toegang via Office 365 en Smartschool of meld je aan met je bestaande account.

Aanmelden

Wat betekent het Begrip 'Arbeidsproductiviteit' in de Economie?Het begrip arbeidsproductiviteit in de economie.

 

Waarover gaat deze video ivm economie?

In deze video over economie legt Stijn je het begrip arbeidsproductiviteit uit en aan de hand van een voorbeeld toont hij aan hoe je deze kan verhogen. 

 

Wat is arbeidsproductiviteit en hoe kan je ze verhogen?

De defintitie van het begrip arbeidsproductiviteit is de productie per werknemer per tijdseenheid. Bij ondernemingen die iets produceren, zoals auto's, is het makkelijk om de arbeidsproductiviteit te berekenen. Als het over diensten gaat, ligt dat iets moeilijker, maar dan gaat men gewoon de omzet per werknemer gaan berekenen. Hoe kan die productiviteit nu verhoogd worden? Een eerste mogelijkheid is door te investeren in machines. Een 2de manier is het uitbouwen van een doeltreffende Human Resource - afdeling (HRM). Dit kan via beloning (loonsverhoging, extra-legale voordelen) en via opleiding of training.

 

Zijn er nog video's over economie?

Bekijk zeker en vast ook de andere video's over economie.

 


voorbeeld economie begrip onderneming werknemer arbeidsproductiviteit productie tijdseenheid verhogen omzet produceren activiteit diensten machines


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!