Aardrijkskunde

Basisbegrippen van Landbouwsystemen.

Niek neemt je in deze video mee naar de moestuin van WeZooz Academy en legt je ondertussen een aantal begrippen uit die van belang zijn als we het over landbouw hebben. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Basisbegrippen van Landbouwsystemen.Basisbegrippen landbouwsystemen.

 

Waarover gaat deze video ivm basisbegrippen van landbouwsystemen?

In deze video aardrijkskunde legt Niek je een aantal basisbegrippen uit de landbouw uit zodat je de verschillende landbouwsystemen beter zou begrijpen. Deze video combineert theorie met een aantal oefeningen en praktijkvoorbeelden. Zo ben je meteen helemaal mee met wat er wordt bedoeld! 

 

Welke begrippen zijn van belang om landbouwsystemen te begrijpen?

De 2 gekendste basisbegrippen uit de verschillende landbouwsystemen zijn veeteelt en akkerbouw (het telen van dieren en gewassen dus). Je hebt  ook nog gemengde landbouw. Daarnaast zijn er een aantal tegengestelde begrippen zoals traditioneel (goedkoop, maar arbeidsintensief) en modern (duur, maar weinig arbeid nodig) die voor zich spreken. Een andere tegenstelling is die tussen extensieve en intensieve landbouw. Bij het eerste type grijpt de mens weinig tot niets in, bij het 2de grijpt hij intensief of grondig in.

Tot slot is er nog de tegenstelling commercieel versus zelfvoorzienend. Zelfvoorzienend betekent "telen enkel en alleen voor eigen gebruik", commercieel betekent "telen voor anderen en dus om te verkopen".

Aan de hand van deze basisbegrippen kan je verschillende combinaties maken om zo tot verschillende landbouwsystemen te komen. Zo heb je bijvoorbeeld 'traditionele extensieve akkerbouw': je eigen moestuin dus. Of 'commerciële extensieve veeteelt' zoals de cowboys bijvoorbeeld, enz.

 

Voor wie is deze video over basisbegrippen van landbouwsystemen bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen aardrijkskunde van de tweede graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie landbouw bij het vak aardrijkskunde. Deze video combineert theorie met een aantal oefeningen en praktijkvoorbeelden. Zo ben je meteen helemaal mee met wat er wordt bedoeld! 

 

Over de leerkracht die je basisbegrippen van landbouwsystemen uitlegt.

Niek is een licentiaat geschiedenis en legt je probleemloos de kneepjes van de geschiedenis en aardrijkskunde uit. Immer enthousiast en met de glimlach doet hij je wereld op zijn grondvesten doen daveren en heropbouwen! Kortweg, met al zijn kennis en enthousiasme is Niek gewoonweg AWESOME! 

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

Zijn er nog video's aardrijkskunde?

Wil je meer video's over aardrijkskunde bekijken, check dan zeker en vast de andere filmpjes op deze website.


gemengde basisbegrippen landbouwsystemen aardrijkskunde veeteelt akkerbouw landbouw traditioneel modern extensief intensief zelfvoorzienend commercieel geografie


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!