Aardrijkskunde

Het Klimaat in de Wereld!

In deze video vertelt Niek over de verschillende klimaat- en neerslagzones in de wereld. (2de graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het Klimaat in de Wereld!Aardrijkskunde: het klimaat in de wereld.

 

Waarover gaat deze video ivm aardrijkskunde?

In deze video aardrijkskunde vertelt Niek je iets over het klimaat in de wereld. Meer bepaald over de verschillende klimaatzones en neerslagzones.

 

Welke klimaatzones bestaan er zoal in de wereld?

Aardrijkskunde bestudeert ook het klimaat in de wereld. We kunnen 3 verschillende soorten klimaatzones onderscheiden. In het noorden en het zuiden vind je de koude klimaten. De temperatuur van de warmste maand is er nooit meer dan 10°C. Rond de evenaar vind je een warme klimaatzone. Hier is de temperatuur van de koudste maand nooit minder dan 18°C. En tussen de koude klimaten en het warme klimaat vind je aan weers kanten van de evenaar nog een gematigde zone waar de temperatuur van de koudste maand wel onder de 18°C ligt. Naast deze verschillende klimaatzones bestaan er ook nog natte en droge klimaten in alle zones. Iets wordt als een droog klimaat beschouwd als er jaarlijks minder dan 400 mm regen valt. Een nat klimaat als er meer dan 400 mm valt. 


warm temperatuur wereld koud klimaat aardrijkskunde weer klimaatzone neerslagzone gematigd nat droog zones jaarlijks


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!