Wiskunde

Afstand van punt tot rechte en afstand tussen twee evenwijdige rechten

Bart wil in zijn bootje en in het zwembad de kortste afstand tussen punten en rechten berekenen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player
De afstand van een punt tot een rechte en tussen 2 evenwijdige rechten.

 

Waarover gaat deze video i.v.m. de afstand van een punt tot een rechte en de afstand tussen twee evenwijdige rechten?

Bart legt in deze lesvideo uit hoe je de afstand berekent van een punt tot op een rechte en tussen 2 evenwijdige rechten. Bart wil zoveel mogelijk baantjes trekken in het zwembad. Hij moet dus de kortste afstand tussen twee evenwijdige rechten berekenen. Kan Bart een regel vinden om altijd het dichtstbijzijnde punt te vinden? 

 

Hoe duid je de afstand van een punt tot een rechte en de afstand tussen twee evenwijdige rechten aan?

De kortste weg van een punt tot een rechte is loodrecht.

Het punt op de rechte is het voetpunt.

Definitie van een punt tot een rechte: de afstand van een punt tot een rechte is de afstand van dat punt tot het voetpunt van de loodrechte uit dat punt op die rechte.

De afstand tussen 2 evenwijdige rechten moet ook loodrecht zijn. Je vertrekt dus van een punt vanop 1 van de rechten en je gaat loodrecht naar die andere rechte

 

Voor wie is deze video bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie vlakke meetkunde bij het vak Wiskunde. 

 

Over de leerkracht die je de afstand van een punt tot een rechte en de afstand tussen twee evenwijdige rechten uitlegt.

Wil je simpelweg een les wiskunde leren, dan moet je helaas niet bij Bart zijn. Deze hyperenthousiaste voetbalsupporter (Waasland-Beveren for the win!) is namelijk eerder een inspirator, een bezieler, een profeet van de wiskunde. Bart geeft geen les; en Bart zal je niets leren in de klassieke zin van het woord. Neen. Bart verkondigt, orakelt, predikt wiskunde. En dat doet hij al bijna 10 jaar lang in de eerste graad; met evenveel plezier, inzet en energie. Juist om die reden, beste Academiër, is Bart zo motiverend en boeiend om naar te luisteren. Bovendien is wiskunde voor Bart gewoon FUN. Dat was vroeger al zo, toen hij nog in de schoolbanken zat (wiskundeprimus bij uitstek), en nu is dat nog steeds het geval. Zelfs tijdens zijn lerarenopleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool bleef Bart wiskunde op die manier ervaren. Het logische gevolg is natuurlijk dat Bart nu, als leerkracht van de awesome WeZooz Academy, van elke les iets FUN-tastisch heeft gemaakt. Wij kunnen je alvast vertellen dat hij daar glansrijk in geslaagd is. Kijk je naar zijn toffe lesvideo's, dan heb je niet het gevoel dat je aan het leren bent zoals je dat in de klas doet, integendeel, je bent wiskunde op een toffe manier aan het inhaleren zonder dat je het goed en wel beseft. BART is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over vlakke meetkunde?

Wil je meer weten over vlakke meetkunde, check dan zeker en vast ook deze video.


wiskunde meetkunde afstanden rechte lijnstukken afstand punt rechten voetpunten evenwijdigen loodrechte evenwijdige


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!