Wiskunde

Verschuiving zien als een transformatie

Bart laat je in deze lesvideo wiskunde zien wat een verschuiving is. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Verschuiving zien als een transformatieTransformatieverschuiving.

Voor deze lesvideo doet Bart beroep op de hulp van de videomonteur. Die verplaatst de sympathieke leerkracht van links naar rechts, van rechts naar links en nog eens van links naar rechts. Heb je een verschil gemerkt aan Bart? We noemen deze transformatie een verschuiving. Geen idee wat dit is? In de lesvideo wordt het allemaal uitgelegd. Deze leerstof is onderdeel van meetkunde van de eerste graad.  

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. transformatie en verschuiving?

Bart houdt zich in deze lesvideo bezig met de transformatie van verschuiving. Hij legt uit wat deze transformatie precies is en wat er belangrijk is bij een verschuiving. Welke factoren komen er aan bod? Verandert er iets speciaal? Zulke factoren zijn belangrijk om te weten bij een verschuiving. Bart legt het je uit, met dank aan die behulpzame videomonteur. Anders was Bart zijn opzet al van in het begin mislukt.  

Wat houdt de transformatie verschuiving in?

Waarom is een verschuiving een transformatie? Bij een transformatie heeft elke oorsprong juist één beeld. Bij een verschuiving is dit niet anders.

Daarnaast moet je onthouden dat bij de transformatie verschuiving het oorspronkelijk beeld hetzelfde blijft. Je verandert niet aan de grootte, lengte of breedte. Dit blijft onveranderd.

Wat hebben we altijd nodig voor een verschuiving? Dat is een georiënteerd lijnstuk. Een georiënteerd lijnstuk heeft een bepaalde afstand, een bepaalde richting en heeft een bepaalde zin (pijl).

Het symbool voor een verschuiving is een t.

Zijn er nog lesvideo's over transformaties?

Verschuiving is niet de enige transformatie. Een andere transformatie in de meetkunde is spiegeling. Bekijk ook zeker deze lesvideo. In het lestraject transformaties heb je een overzicht van drie verschillende transformaties. Daarnaast is er na elke lesvideo een bijhorende oefening. Toets jezelf af op deze leerstof. Dan leg je succesvol de test op het einde van het lestraject af. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.

 

 


bart beeld verschuiven verschuiving afstand verschuif georiënteerd lijnstuk georiënteerd translatie punt verschuiven figuur verschuiven richting zin zin van een lijnstuk zin van een georiënteerd lijnstuk


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!