Wiskunde

Ruimte en ruimtefiguren

Bart vertelt je in deze lesvideo over de wiskundige ruimte en ruimtefiguren. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Ruimte en ruimtefigurenRuimte en ruimtefiguren. Wat is het verschil tussen beide? Een goede vraag horen wij je al denken. Bart legt het je uit in deze lesvideo. Deze lesvideo van WeZooz Academy is onderdeel van ruimtemeetkunde.

Waarover gaat deze video i.v.m. de ruimte en ruimtefiguren?

In deze video start Bart in de ruimte boven de aarde. Hij bevindt zich wel in de foute ruimte want hij wil het in deze lesvideo hebben over de wiskundige ruimte. Daar is hij op zoek naar ruimtefiguren. Gelukkig voor hem kan hij zich in een vingerknip verplaatsen naar de wiskundige ruimte. Zo kan hij het eindelijk hebben over ruimtefiguren. Bart komt ook nog terecht op een bouwwerf, een casino en op het strand. Hoe die reis verloopt? Daarvoor moet je de lesvideo bekijken. 

Wat is de wiskundige ruimte?

De ruimte is iets anders dan een ruimtefiguur. De ruimte is hetgeen waarin we bewegen, waarin we ons bevinden. De plek waar jij dit leest en de lesvideo gaat bekijken, maakt deel uit van de wiskundige ruimte. Overal waar je komt, zit je in de wiskundige ruimte

Wat zijn ruimtefiguren?

Ruimtefiguren of ruimtelichamen nemen een plaats in de ruimte in. Het zijn gesloten figuren in de ruimte die diepte hebben. Jijzelf bent ook een ruimtelichaam. Een speciaal soort lichaam is een veelvlak. Dat is een ruimtefiguur die alleen begrensd is door rechte of vlakke figuren (veelhoeken). Bv. een balk, een kubus, enz. Bart legt je het allemaal haarfijn uit. 

Zijn er nog video's over ruimtemeetkunde?

Wil je meer weten over ruimtemeetkunde, check dan zeker en vast ook deze lesvideo. Bart laat je hier kennis maken met zeven ruimtefiguren. Wil je graag een oefening maken op ruimte en ruimtefiguren? Volg dan zeker dit lestraject. Bij WeZooz Academy zit je op de juiste plaats voor online bijles! LOL (Learning On-Line!!)


figuren vierkant rechthoek bol balk kubus ruimtefiguur ruimtefiguren lichamen ruimtelichamen ruimte veelvlak wereldbol lichaam ruimtelichaam ruimte en ruimtefiguren


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!