Wiskunde

Rekenen met graden - omzetten minuten en seconden

Liesbeth tovert in deze lesvideo met graden, minuten en seconden. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Rekenen met graden - omzetten minuten en secondenIn deze lesvideo gaat Liesbeth rekenen en omzetten van gradenminuten en seconden. Ze doet dit aan de hand van twee voorbeelden. In die voorbeelden leer je ook wat te doen als je een negatief getal bekomt tijdens het rekenen en omzetten van graden, minuten en seconden. Hoe kan je daar een mouw aanpassen? Deze leerstof is onderdeel van meetkunde van de eerste graad.

Welke voorkennis heb je nodig om te rekenen met graden en omzetten naar minuten en seconden?

Om te rekenen met graden moet je uiteraard weten wat hoeken zijn en hoe je ze meet. Ben je hier nog niet helemaal met mee? Bekijk dan zeker het leerstofoverzicht van hoeken in de eerste graad. Zo kan je waar nodig de leerstof al eens opfrissen. Zo begrijp je rekenen en omzetten naar graden, minuten en seconden veel beter. Succes gegarandeerd op je volgende test of examen!

Hoe moet je nu juist rekenen met graden en omzetten naar minuten en seconden?

Om te rekenen met graden moet je eerst weten wat minuten en seconden zijn. Net zoals eenheden, tientallen, honderdtallen, heb je gradenminuten en seconden. Een graad is 60 minuten en een minuut is 60 seconden. Vervolgens moet je voor een optelling en een aftrekking zien dat je wel degelijk kan optellen of aftrekken en eventueel enkele graden omzetten naar minuten en/of seconden of omgekeerd! Begrijp je dit nog niet helemaal? Bekijk dan de lesvideo en Liesbeth legt het je dan wel uit.

Zijn er nog lesvideo's over rekenen met graden?

In dit lestraject over rekenen met graden volgt er na de lesvideo een oefening. Een oefening op rekenen en omzetten van graden, minuten en seconden. Zo kan je direct kijken of de leerstof goed begrepen is. Hier in deze lesvideo gaat Liesbeth hoeken meten. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.

 


omzetten hoeken graden optellen aftrekken minuten seconden rekenen met omrekenen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!