Wiskunde

Overstaande, aanliggende, nevenhoeken

Bart legt ons nog een aantal speciallekes van hoeken uit in deze lesvideo. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Overstaande, aanliggende, nevenhoekenHoeken zijn er in alle soorten en formaten. Wist je dat er ook overstaande, aanliggende en nevenhoeken zijn? Bart legt het je allemaal uit 

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. overstaande, aanliggende en nevenhoeken?

In deze lesvideo verdiept leerkracht Bart zich in de overstaande, aanliggende en nevenhoeken. Drie soorten hoeken waar het belangrijk is dat je de verschillen goed kan onderscheiden. Zo vermijd je fouten op testen en examens en is een schitterend resultaat alvast een zekerheid. Dankzij WeZooz Academy zit je goed voor schitterende schoolresultaten.

Welk onderscheid moet je maken tussen de verschillende hoeken?

In deze lesvideo hebben wij het over uiteraard over de overstaande, aanliggende en nevenhoeken. Daarnaast zijn er ook scherpe, stompe, rechte, gestrekte, volle en nulhoeken. Wat die hoeken precies zijn, kom je te weten in de lesvideo over soorten hoeken.

Wat zijn overstaande, aanliggende en nevenhoeken nu precies?

Nevenhoeken zijn hoeken die één been gemeenschappelijk hebben. Het andere been is het verlengde van het been van de 2de hoek. Bekijk de lesvideo (vanaf 0:41) voor meer uitleg en ook een voorbeeld.  

Overstaande hoeken (vanaf: 01:18) zijn twee hoeken waarvan de benen in elkaars verlengde liggen. Hierdoor zijn die twee hoeken ook even groot. In de lesvideo vind je meer uitleg terug hierover.

Aanliggende hoeken (vanaf 01:47) zijn twee hoeken met één gemeenschappelijk been en de hoeken liggen aan weerszijden van het gemeenschappelijk been. Bekijk de lesvideo voor meer uitleg en een duidelijke visuele voorstelling.

Zijn er nog lesvideo's over hoeken?

Nog op zoek naar meer uitleg over hoeken? Bekijk dan zeker eens deze pagina. Hier vind je alles terug over hoeken in de eerste graad wiskunde. In dit lestraject kan je naast de lesvideo over aanliggende, overstaande en nevenhoeken ook een oefening maken op deze leerstof. Op het einde van het lestraject volgt er dan een algemene test met vragen over de leerstof van de drie lesvideo’s. Zo ben je zeker over hoe goed de kennis geworteld zit in dat brein van jou. Veel succes ermee!

 


aanliggende overstaande nevenhoeken aantonen


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!