Wiskunde

Hoogtelijn, hoogtelijnstuk, hoogte in een driehoek - constructie

Liesbeth tekent in deze video hoogtelijnen en al wat daar bij komt kijken. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Hoogtelijn, hoogtelijnstuk, hoogte in een driehoek - constructieConstructie van hoogtelijn, hoogtelijnstuk of simpelweg de hoogte van een driehoek. Wat is wat precies en wat is het verband van deze begrippen met een driehoek. Liesbeth legt het je uit. Ze is daarvoor helemaal de hoogte ingegaan, helemaal naar het dak van WeZooz Academy. Haar hoogtevrees heeft ze hiervoor opzij gezet. Deze leerstof behoort tot driehoeken van meetkunde

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. constructie van hoogtelijn, hoogtelijnstuk of hoogte van een driehoek?

In deze video verdiept Liesbeth zich in de constructie van hoogtelijnhoogtelijnstuk of simpelweg de hoogte van een driehoek. Ze doet dit niet zomaar. Samen met de cameraman heeft ze haar hoogtevrees opzijgezet en is ze naar het dak van WeZooz Academy getrokken. Een hele belevenis voor haar. Allemaal voor jou!

Wat moet je onthouden over de constructie van een hoogtelijn, hoogtelijnstuk of hoogte van een driehoek?

Een hoogtelijn van een driehoek is een rechte door een hoekpunt, loodrecht op de drager van de overstaande zijde. Een drager is de rechte die ligt op de overstaande zijde. Zo een hoogtelijn is oneindig. Het hoogtelijnstuk is de afstand van de hoek tot op de drager of de hoogte. Een hoogtelijnstuk is loodrecht!

Die rechte hoek is het voetpunt. Je kan 3 hoogtelijnen per driehoek tekenen. Kijk maar naar de constructie van Liesbeth. Zij zal het je allemaal duidelijk uitleggen. 

Zijn er nog lesvideo's over driehoeken?

Nog niet helemaal mee met deze leerstof? Ga dan eens een kijkje nemen in het bijhorende lestraject. Hier vind je naast de lesvideo ook een oefening terug op de constructie van hoogtelijn, hoogtelijnstuk of simpelweg de hoogte van een driehoek. Wil je meer weten over driehoeken, check dan zeker en vast ook deze lesvideo. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles. In duidelijke en overzichtelijke lesvideo's leggen leerkrachten uit het vak elk lesonderwerp haarfijn uit. Een echte aanrader. 


constructie construeren driehoeken afstand zijde overstaande drager hoogtelijnen hoogtelijnstuk voetpunt


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!