Wiskunde

Congruentiekenmerk bij driehoeken - ZZZ

Bart vertelt je in deze video iets meer over 1 van de 4 congruentiekenmerken. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Congruentiekenmerk bij driehoeken - ZZZWelkom bij deze lesvideo over het congruentiekenmerk ZZZ van driehoeken. Bart is leerkracht van dienst. Hij brandt van verlangen om jou wegwijs te maken in deze leerstofmaterie. Het congruentiekenmerk ZZZ van driehoeken is onderdeel van congruentie en gelijkvormigheid. Dit valt onder meetkunde van de eerste graad.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. het congruentiekenmerk ZZZ van driehoeken?

Bart verdiept zich in deze lesvideo in het congruentiekenmerk ZZZ van driehoeken. Aan de hand van het bewijs gaat hij uitleggen hoe dit congruentiekenmerk (ZZZ) van driehoeken tot stand komt.

Wanneer zijn twee driehoeken congruent?

Twee figuren, in dit geval twee driehoeken, zijn congruent wanneer de overeenkomstige zijden even lang zijn en de overeenkomstige hoeken even groot. Moet je gaan bewijzen dat alle overeenkomstige zijden even lang en alle hoeken even groot zijn? Nee dat is niet nodig. Afhankelijk van het congruentiekenmerk hoef je maar een bepaald aantal overeenkomstige zijden of overeenkomstige hoeken te bewijzen. Is dat geen besparing van werk en tijd?

Wat betekent ZZZ?

ZZZ is de makkelijkste afkorting die er bestaat. Het betekent nl. gewoon: zijde, zijde en nog eens zijde. Niet moeilijk toch? Dit kan je alvast niet fout hebben op je test of examen.

ZZZ (zijde, zijde, zijde) is een congruentiekenmerk van driehoeken waarbij, als je weet dat 3 paar zijden even lang zijn, ze congruent zijn. Bart gaat dat in deze lesvideo bewijzen.

Zijn er nog video's over congruentiekenmerken?

Naast het congruentiekenmerk ZZZ van driehoeken zijn er natuurlijk nog een paar congruentiekenmerken. In dit lestraject heb je een handig overzicht. Daarnaast volgt er na elke lesvideo over een congruentiekenmerk een oefening. Zo weet je direct of je het begrijpt. Met al die congruentiekenmerken is de verwarring al snel daar. In deze lesvideo gaat Bart het congruentiekenmerk HZH (hoek – zijde – hoek) van driehoeken uitleggen. Bij WeZooz Academy zit je goed voor online bijles.

 


driehoek congruent zijde zijde zijde driehoeken ZZZ zijde congruentiekenmerk congruentiekenmerken hoek zijde hoek congruentiekenmerken bij driehoeken lengtes lengten


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!