Wiskunde

Bart bewijst dat de Overstaande Zijden van een Parallellogram even lang zijn

Bart bewijst je in deze video dat de overstaande zijden van een parallellogram even groot zijn. (eerste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bart bewijst dat de Overstaande Zijden van een Parallellogram even lang zijnDe overstaande zijden van een parallellogram zijn even groot: bewijs.

 

Over wat gaat deze video ivm de overstaande zijden van een parallellogram?

Zijn de overstaande zijden van een parallellogram even lang? Bart bewijst het je in deze lesvideo van de eerste graad wiskunde. Hiervoor gebruikt Bart een bewijs en enkele leuke voorbeelden van de overstaande zijden van een parallellogram. 

 

Op welke manier bewijs je dat de overstaande zijden van een parallellogram even lang zijn? 

Om te weten of de overstaande zijden van een parallellogram even lang zijn, dien je de diagonalen te trekken in deze parallellogram! Zo krijg je 2 driehoeken binnen het parallellogram. En nu bewijzen maar! Bart legt je alles uit aan de hand van dit bewijs en enkele andere voorbeelden. 

 

Voor wie is deze video over de overstaande zijden van een parallellogram bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie bewijzen bij het vak meetkunde/wiskunde. Dit is een uitwerking van een bewijs, samen met enkele oefeningen en andere voorbeelden. 

 

Over de leerkracht die je de overstaande zijden van een parallellogram uitlegt.

Wil je simpelweg een les wiskunde leren, dan moet je helaas niet bij Bart zijn. Deze hyperenthousiaste voetbalsupporter (Waasland-Beveren for the win!) is namelijk eerder een inspirator, een bezieler, een profeet van de wiskunde. Bart geeft geen les; en Bart zal je niets leren in de klassieke zin van het woord. Neen. Bart verkondigt, orakelt, predikt wiskunde. En dat doet hij al bijna 10 jaar lang in de eerste graad; met evenveel plezier, inzet en energie. Juist om die reden, beste Academiër, is Bart zo motiverend en boeiend om naar te luisteren. Bovendien is wiskunde voor Bart gewoon FUN. Dat was vroeger al zo, toen hij nog in de schoolbanken zat (wiskundeprimus bij uitstek), en nu is dat nog steeds het geval. Zelfs tijdens zijn lerarenopleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool bleef Bart wiskunde op die manier ervaren. Het logische gevolg is natuurlijk dat Bart nu, als leerkracht van de awesome WeZooz Academy, van elke les iets FUN-tastisch heeft gemaakt. Wij kunnen je alvast vertellen dat hij daar glansrijk in geslaagd is. Kijk je naar zijn toffe lesvideo's, dan heb je niet het gevoel dat je aan het leren bent zoals je dat in de klas doet, integendeel, je bent wiskunde op een toffe manier aan het inhaleren zonder dat je het goed en wel beseft. BART is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over de overstaande zijden van een parallellogram?

Wil je nog een bewijs bekijken, check dan absoluut ook deze video.


wiskunde meetkunde parallellogram vormen zijden maken bewijs bepalen zijde eerste graad overstaande bewijst tweede leren studeren


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!