Wiskunde

Bart maakt een Bewijs over de Diagonalen van een Ruit

Bart bewijst dat de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar staan. (eerste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Bart maakt een Bewijs over de Diagonalen van een RuitBewijs: staan de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar?

 

Over wat gaat deze video ivm de diagonalen van een ruit?

In dit bewijs probeert Bart te bewijzen of de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar staan. Hoe hij dit doet, kom je snel te weten in deze boeiende meetkunde video! Bart legt je de theorie van diagonale van een ruit uit aan de hand van enkele voorbeelden en een zeer heldere uitleg! 

 

Hoe probeert Bart te bewijzen dat de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar staan?

Aan de hand van de eigenschappen van de middelloodlijn probeert Bart te bewijzen dat de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar staan. Wat zijn de eigenschappen van de middelloodlijn? Deze zegt dat alle punten op de middelloodlijn even ver liggen van de grenspunten van het lijnstuk! Om te bewijzen dat de diagonalen van een ruit loodrecht op elkaar staan, gebruikt Bart gewoon enkele eigenschappen van de middelloodlijn. 

 

Voor wie is deze video over de diagonalen van een ruit bestemd? 

Deze lesvideo is bestemd voor leerlingen Wiskunde van de eerste graad in het ASO, BSO, TSO en KSO. Dit onderwerp valt onder de categorie bewijzen bij het vak meetkunde of wiskunde. Deze video bouwt verder op de eigenschappen die je in andere video's reeds gezien hebt.  

 

Over de leerkracht die je de diagonalen van een ruit uitlegt.

Wil je simpelweg een les wiskunde leren, dan moet je helaas niet bij Bart zijn. Deze hyperenthousiaste voetbalsupporter (Waasland-Beveren for the win!) is namelijk eerder een inspirator, een bezieler, een profeet van de wiskunde. Bart geeft geen les; en Bart zal je niets leren in de klassieke zin van het woord. Neen. Bart verkondigt, orakelt, predikt wiskunde. En dat doet hij al bijna 10 jaar lang in de eerste graad; met evenveel plezier, inzet en energie. Juist om die reden, beste Academiër, is Bart zo motiverend en boeiend om naar te luisteren. Bovendien is wiskunde voor Bart gewoon FUN. Dat was vroeger al zo, toen hij nog in de schoolbanken zat (wiskundeprimus bij uitstek), en nu is dat nog steeds het geval. Zelfs tijdens zijn lerarenopleiding aan de Karel de Grote-Hogeschool bleef Bart wiskunde op die manier ervaren. Het logische gevolg is natuurlijk dat Bart nu, als leerkracht van de awesome WeZooz Academy, van elke les iets FUN-tastisch heeft gemaakt. Wij kunnen je alvast vertellen dat hij daar glansrijk in geslaagd is. Kijk je naar zijn toffe lesvideo's, dan heb je niet het gevoel dat je aan het leren bent zoals je dat in de klas doet, integendeel, je bent wiskunde op een toffe manier aan het inhaleren zonder dat je het goed en wel beseft. BART is AWESOME!

 

Over WeZooz Academy

WeZooz Academy is een online leerplatform met lesvideo’s, oefeningen en toetsen voor leerlingen van het secundair onderwijs. Met WeZooz Academy ben je perfect in staat om het beste uit jezelf te halen en dat op een leuke manier. LOL = Learning On-Line! Klik op gratis proberen om meer lesvideo’s te bekijken en onze oefeningen te proberen.

 

Zijn er nog video's over de diagonalen van een ruit?

In deze video kom je alvast meer te weten over de diagonalen van een rechthoek!


wiskunde bart rekenen meetkunde vierkant ruit bewijs bewijzen stelling lijnstuk eigenschappen eerste graad loodrecht grenspunten diagonalen diagonaal middelloodlijn studeren


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!