Wiskunde

Reken- en tekenregels - optellen en aftrekken in Q

Bart legt optellen en aftrekken in Q uit. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Reken- en tekenregels - optellen en aftrekken in QBart at gisterenavond als avondmaal een pizza. Heel lekker, maar toch had hij halverwege de pizza al genoeg gegeten, na 1/2 pizza dus. Daarjuist heeft hij nog eens 1/3 van de pizza opgegeten. De vraag die hij nu stelt is hoeveel hij nu al heeft opgegeten? Dat is eenvoudig uit te rekenen. Dankzij de reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q (breuken). Deze leerstof is onderdeel van reken- en tekenregels en behoort tot getallenleer

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q?

In deze lesvideo kom je alles te weten over reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q (breuken). Waar moet je nu precies opletten bij het optellen en aftrekken van breuken? Aan de hand van enkele oefeningen legt Bart het je allemaal uit. De reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q heeft spoedig geen geheimen meer voor jou. 

Wat zijn de reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q?

Het stappenplan van de reken-en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q is altijd hetzelfde. Het omvat vier stappen en gaat als volgt: elke breuk vereenvoudigen, vervolgens de breuken gelijknamig maken, dan de breuken optellen of aftrekken en tot slot vereenvoudigen. Als je het altijd op die manier doet, mag je op beide oren slapen. Fouten ga je niet meer maken. 

Bart maakt in totaal vier oefeningen op reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q. Zo is deze leerstof zoals een zachtgekookt eitje. Makkelijk om te verteren. 

Zijn er nog lesvideo's over reken- en tekenregels?

Wil je graag zelf oefenen op de reken- en tekenregels voor het optellen en aftrekken in Q? Ga dan naar dit lestraject. Wil je meer weten over reken- en tekenregels, check dan zeker en vast ook deze lesvideo. Bij WeZooz Academy zit je op de juiste plek voor online bijles!


Q rekenen vereenvoudigen breuken rationaal rationale noemer optellen stappenplan vereenvoudiging stap rekenregels aftrekken tekenregels behouden overlopen gelijknamig


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!