Wiskunde

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - macht tot macht verheffen!

Liesbeth legt je in deze video uit hoe we een macht tot een macht verheffen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - macht tot macht verheffen!In deze lesvideo leert Liesbeth je een macht tot een macht verheffen. Is dat moeilijk? Nee, helemaal niet. Zeker niet na het bekijken van deze lesvideo. Tijd om aan het werk te gaan! Zet je goed en comfortabel en klik vervolgens op het driehoekje links onderaan bij de lesvideo. The show can begin! Are you ready to rumble? Deze leerstof behoort tot machten en vierkantswortels van getallenleer.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. een macht tot een macht verheffen?

In deze lesvideo doet Liesbeth uit te doeken hoe je een macht tot een macht moet verheffen. Aan de hand van vier voorbeelden legt ze je deze leerstof uit. Daarnaast geeft ze ook de algemene formule om een macht tot een macht te verheffen. Als je die begrijpt, dan lukken de oefeningen ook zonder twijfel!

Hoe moet je een macht tot een macht verheffen?

Om een macht tot een macht te verheffen, moet je beide machten met elkaar vermenigvuldigen. Dat is het! Vermenigvuldig de machten met elkaar en zo kan je een macht tot een macht verheffen. 'Is dat het?!', horen we je al zeggen. Wiskunde kan soms zo eenvoudig zijn.   

Zijn er nog lesvideo's over machten met rationale getallen en gehele exponenten?

Een macht is niet enkel alleen tot een macht te verheffen. Wil je nog eens bekijken hoe je bv. een product en quotiënt tot een macht moet verheffen, check dan vast en zeker eens deze lesvideo. Wil je toch nog graag zelf een oefening maken op een macht tot een macht verheffen? Ga dan naar dit lestraject. Naast een oefening is er ook een algemene test. Na het voltooien hiervan mag je zeker zijn. Dit loopt als gesmeerd. Bij WeZooz Academy zit je immers goed voor online bijles. Met meer dan 1500 lesvideo's en 1000 lestrajecten vind je ongetwijfeld de online bijles waarnaar je op zoek bent. 


machten verheffen formule vermenigvuldigen vermenigvuldiging verheffing macht maal macht tot de macht van een macht


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!