Wiskunde

Machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten

Liesbeth verheft enkele breuken tot een macht en laat daarna de algemene formule zien zodat je deze op eender welke breuk kan toepassen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponentenMachten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten. Nog nooit van gehoord zeg je? Geen probleem! Hoe los je dat nu op? Wel daar krijg je antwoord op in deze lesvideo. 

Waarover gaat deze video i.v.m. machten?

In deze lesvideo legt Liesbeth uit hoe je machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten verheft. Ze staat in en drukkerij voor haar eigen gepersonaliseerde naamkaartjes van WeZooz Academy. Het eerste naamkaartje dat uiut de printer rolt, is echter veel te groot. Het is gedrukt op een A0 terwijl het A7 moet zijn. Maar hoeveel kleiner is een A7. Aan de hand van een breuk gaat ze berekenen hoeveel kleiner een A7 is t.o.v. een A0. Deze leerstof behoort tot machten en vierkantswortels van getallenleer.  

Hoe verhef je breuken tot een macht?

Rationale getallen zijn breuken en wanneer je die moet verheffen tot machten, met name natuurlijke exponenten, moet je de teller verheffen tot die macht en de noemer verheffen tot die macht. Je moet de teller en de noemer, voor alle duidelijkheid, telkens apart verheffen. 

Liesbeth maakt in deze lesvideo drie oefeningen op machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten.  Eentje daarvan is om uit te rekenen hoeveel kleiner het oppervlakte van een A7 is t.o.v. een A0. 

Zijn er nog video's over machten?

Bij WeZooz Academy ben je op het juiste adres voor online bijles en extra uitleg over machten. Zelf nog oefenen op deze leerstof? In dit lestraject kan je zelf een oefening maken op machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten. In totaal zijn er dus vier oefeningen waarin machten met rationale grondtallen en natuurlijke exponenten aan bod komen. Wil je meer lesvideo's bekijken over machten, check dan ook deze lesvideo.  

Bekijk zeker ook eens ons leerstofaanbod. Voor ieder wat wils en allemaal duidelijk en helder uitgelegd door onze leerkrachten. LOL (Learning On-Line)!!


machten rationaal rationale grondtallen natuurlijk exponenten verheffen machtsverheffing algemeen algemene formule


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!