Wiskunde

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - wetenschappelijke schrijfwijze

Liesbeth toont je in deze lesvideo hoe belangrijk het is om correct te kunnen schrijven in de wiskunde. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - wetenschappelijke schrijfwijzeIn deze lesvideo legt Liesbeth de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale grondtallen en gehele exponenten aan je uit. Zo kan je getallen korter schrijven, terwijl het nog altijd juist is. Hoe gaat dat precies? Daarvoor moet je de lesvideo bekijken. Liestbeth kan niet wachten tot je op de playknop klikt en tevoorschijn kan komen. Deze leerstof behoort tot machten en vierkantswortels van getallenleer.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale getallen en gehele exponenten?

In deze lesvideo toont Liesbeth je wat de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale grondtallen en gehele exponenten precies is.

Hoe schrijf je de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale grondtallen en gehele exponenten op een correcte manier?

De wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale grondtallen en gehele exponenten bestaat uit 2 factoren: het getal mag maar één cijfer voor de komma hebben (dat niet 0 is) en we moeten hiervoor een (positieve of negatieve) macht van 10 gebruiken.

Je schrijft een positieve macht als het kommagetal kleiner is dan het oorspronkelijk getal. Bijvoorbeeld: 3535 schrijf je wetenschappelijk zo: 3,535 * 10^3. Het kommagetal is hier kleiner dan het oorspronkelijk getal dus de macht is positief. 

Wat is dan de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale getallen en gehele exponenten als het kommagetal groter is dan het oorspronkelijk getal? Dan schrijf je een negatieve macht. Bijvoorbeeld: 0,0123 schrijf je wetenschappelijk op deze manier: 1,23 * 10^-2. 

Zijn er nog lesvideo's over machten?

Op zoek naar nog extra oefeningen over de wetenschappelijke schrijfwijze van machten met rationale grondtallen en gehele exponenten? Die vind je terug in dit lestraject.  Wil je meer lesvideo's bekijken over machten, bekijk dan zeker en vast ook deze lesvideo over het bepalen van vierkantswortels. Nog op zoek naar andere leerstof? Bekijk dan zeker de overzichtspagina van WeZooz Academy. Met meer dan 1500 lesvideo's en 1000 lestrajecten vind je ongetwijfeld de leerstof terug naar waar jij op zoek bent. Online bijles to the rescue!

 


negatief positief exponenten schrijfwijzes positieve negatieve tot de komma wetenschappelijke schrijfwijzen macht van tien verschuiving komma comma


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!