Wiskunde

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - vermenigvuldigen en delen van machten met hetzelfde grondtal!

Liesbeth legt in deze video het vermenigvuldigen en delen van machten met hetzelfde grondtal uit. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen - vermenigvuldigen en delen van machten met hetzelfde grondtal!In deze lesvideo krijg je online bijles over het delen en vermenigvuldigen van machten met hetzelfde grondtal. Leerkracht Liesbeth zet je hiermee op de goede weg naar onderscheiding in machten en vierkantwortels van getallenleer.  

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. het delen en vermenigvuldigen van machten met hetzelfde grondtal?

In deze lesvideo toont Liesbeth hoe je machten met hetzelfde grondtal kan vermenigvuldigen en delen. Ze doet dit aan de hand van enkele voorbeelden zodat de leerstof glashelder is voor jou. Echt de moeite waard. 

Hoe moet je machten met hetzelfde grondtal vermenigvuldigen of delen?

Deze lesvideo is opgebouwd in twee delen: machten met hetzelfde grondtal delen en vermenigvuldigen. Zoals je hieruit al kan afleiden is het dus erg belangrijk dat je telkens (en voor altijd) te maken hebt met hetzelfde grondtal. Anders gaat deze vlieger niet op.  

Als je ze moet vermenigvuldigen, neem je in de oplossing het grondtal en je verheft het tot de som van de machten. Je telt de machten dus op. 

Bij het delen is het omgekeerd. Hier neem je in de oplossing het grondtal en je verheft het tot het verschil van de machten. Je trekt de machten dus af van elkaar.

Zoals je al kan afleiden, klinkt het moeilijker dan het is. Machten met hetzelfde grondtal vermenigvuldigen of delen is zelfs (altijd met twee woorden spreken) makkelijk. 

Zijn er nog lesvideo's over machten met rationale grondtallen en gehele exponenten?

Zelf oefeningen maken op het delen en vermenigvuldigen van machten met hetzelfde grondtal? Dan ben je op dit lestraject op het juiste adres. Wil je meer weten over machten met rationale grondtallen en gehele exponenten, bekijk dan zeker en vast ook deze lesvideo over machten met rationale grondtallen en gehele exponenten berekenen. Hier ligt de nadruk op een negatieve exponent positief maken. 


deling machten grondtallen exponenten delen aftrekken vermenigvuldigen vermenigvuldiging gelijke hetzelfde macht min macht macht plus macht kettlebell kettelbell


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!