Techniek

Het gebruik van een kolomboormachine.

Wim toont het gebruik van een kolomboormachine. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het gebruik van een kolomboormachine.Techniek: gebruik van de kolomboormachine

WeZooz Academy en techniekgoeroe Wim Broos hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen. In deze lesvideo legt Wim een nieuwe techniek uit namelijk het gebruik van de kolomboormachine uit. Hij verwijst hierbij ook naar het elektronische toerental en het juiste gebruik van de riem. Deze leerstof hoort bij techniek van de eerste graad.

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. het gebruik van de kolomboormachine?

Wim leert jou het juiste gebruik hanteren van de kolomboormachine. Welke beweging maakt de boor precies en waar moet je precies voor opletten? Hier zit een hele techniek achter. Daarnaast zijn er ook andere zaken als het berekenen van het elektronische toerental. Dit is belangrijk om het boren vlot en probleemloos te laten verlopen. Zeker de moeite dus om de lesvideo te starten en te bekijken.

Het berekenen van het toerental voor het gebruik van een kolomboormachine

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om het juiste toerental in te stellen vooraleer je gaat boren. Om dit toerental te berekenen pas je een formule toe. Die legt Wim uit in een andere lesvideo. Wij verwijzen je hier graag naar door. Als je dit niet op een juiste manier doet, kan het boren wel eens grondig fout gaan.

Wat met de riem van een kolomboormachine?

Iets wat ook héél belangrijk is bij de techniek van het boren is het juiste hanteren van de riem. Hoe leg je die riem op? Wanneer ben je zeker dat alles in orde is? Een antwoord op  al deze vragen vind je in de lesvideo. Met dit in het achterhoofd gebruik je de kolomboormachine op een juiste manier. 

Zijn er nog lesvideo’s over techniek?

Naast de lesvideo over het gebruik van de kolomboormachine zijn er nog veel meer lesvideo’s van het vak techniek. Voor een overzicht verwijzen we je graag door naar de overzichtspagina van gereedschapsleer. Hier vind je nog tal van andere lesvideo’s terug over dit vak. Het hanteren van een hefboomplaatschaar is er zo bijvoorbeeld een. Wat dat precies is? Daarvoor moet je natuurlijk de lesvideo bekijken. Wim zit alvast te wachten met zijn materiaal.


gebruik techniek kolomboormachine


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!