Nederlands

Het gebruik van het voltooid en onvoltooid deelwoord als bijvoeglijk naamwoord.

Hannelore neemt het voltooid en onvoltooid deelwoord gebruikt als bijvoeglijk naamwoord onder de loep. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het gebruik van het voltooid en onvoltooid  deelwoord als bijvoeglijk naamwoord.Spelling van het voltooid en onvoltooid deelwoord gebruikt als bijvoeglijk naamwoord.

Hannelore gaat in deze lesvideo de wondere wereld van de Nederlandse spelling in. Meer bepaald de spelling van het voltooid en onvoltooid deelwoord, gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Klinkt moeilijk, maar met de nodige aandacht en concentratie lukt het jou zeker. Deze leerstof is onderdeel van spelling van de eerste graad

Waarover gaat deze lesvideo i.v.m. spelling van het voltooid en onvoltooid deelwoord gebruikt als bijvoeglijk naamwoord?

Hannelore maakt in deze lesvideo het onderscheid in spelling van het onvoltooid en voltooid deelwoord gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Er is een duidelijk verschil qua spelling, dus het is belangrijk om dit goed onder de knie te hebben. 

Wat is het verschil tussen het onvoltooid en voltooid deelwoord?

Hannelore begint met een onderscheid te maken tussen het voltooid en onvoltooid deelwoord. De naam zegt het al zelf: bij een onvoltooid deelwoord is de handeling nog bezig, terwijl die bij het voltooid deelwoord is afgelopen. Dat is al een eerste belangrijk onderdeel van de lesvideo, om dit door te trekken naar het bijvoeglijk naamwoord

Waarvoor opletten bij de spelling van het bijvoeglijk naamwoord? 

Nadien gaat Hannelore verder. Ze vertelt uitgebreid over het verschil in spelling tussen het voltooid en onvoltooid deelwoord gebruikt als bijvoeglijk naamwoord.  Voor de volledige uitleg, bekijk de lesvideo. 

Zijn er nog lesvideo's over de Nederlandse spelling? 

In een andere lesvideo gaat Hannelore dieper in op de spelling van de regelmatige werkwoorden in de verleden tijd. WeZooz Academy, haal meer uit jezelf. 

 

 

 


eerste graad voltooid deelwoord spelling naamwoord nederlands bijvoeglijk onvoltooid


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!