Natuurwetenschappen

De Ademhaling bij Vogels!

Joris neemt je mee naar de Olmense zoo om vogels te bestuderen. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Ademhaling bij Vogels!Ademhaling bij vogels

 

Deze video werd gemaakt in samenwerking met de Olmense Zoo. Voor meer info, ga zeker en vast een kijkje nemen op de website.

 

Waarover gaat deze video?

Joris gaat enkele vogels van dichterbij bekijken in de Olmense Zoo. Hij heeft het in deze video over de ademhaling bij vogels.

 

Wat is het verschil tussen mens en vogel wat betreft ademen?

De ademhaling bij de mens bestaat uit het vullen van de longen met lucht (borstkas omhoog / inademen) en het brengen van afvalstoffen naar de longen (borstkas omlaag / uitademen). De ademhaling bij vogels is net iets intensiever omdat vogels veel zuurstof nodig hebben om te kunnen vliegen en om hun temperatuur constant te houden. Ze vullen niet alleen hun longen met lucht bij het inademen, maar ook de 2 luchtzakken die met de longen verbonden zijn. Dit is reservelucht. Als ze uitademen, verspreiden ze de lucht uit de luchtzakken over hun lichaam zodat er een constante toevoer van zuurstof is. De luchtzakken zorgen er ook voor dat het gewicht van de vogels daalt waardoor ze makkelijker in de lucht kunnen blijven hangen.

 

Zijn er nog video's over vogels?

Wil je meer weten over de bloedsomloop bij vogels, check dan ook deze video.


temperatuur natuurwetenschappen biologie lucht vogels ademhaling zuurstof longen ademen inademen uitademen Olmense zoo vliegen luchtzakken


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!