Natuurwetenschappen

De Zwangerschap deel 1: de Geslachtsgemeenschap en de Bevruchting!

In deze video over het eerste deel van de zwangerschap vertelt Natacha je alles over hoe een baby nu precies gemaakt wordt. (1ste graad)Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

De Zwangerschap deel 1: de Geslachtsgemeenschap en de Bevruchting!Zwangerschap deel 1: geslachtsgemeenschap en bevruchting.

 

Waarover gaat deze video over zwangerschap?

In deze video legt Natacha uit wat er nodig is om van een zwangerschap te kunnen spreken.

 

Wat moet er gebeuren vooraleer we van een zwangerschap kunnen spreken?

Vooraleer we van een zwangerschap kunnen spreken, moet er natuurlijk geslachtsgemeenschap zijn, m.a.w. een man en een vrouw moeten seks hebben. Hierbij gaat de penis van de man in erectietoestand in de vagina van de vrouw. Wanneer er een orgasme van komt, krijgt de man een zaadlozing. Miljoenen zaad- of spermacellen vloeien dan uit de penis in de vagina. Om zwanger te kunnen worden, is er slechts 1 zaadcel nodig. Als de zaadcel aan de baarmoedermond komt, moet hij zich een weg weten te banen door de slijmprop. Daarna zwemmen ze verder naar de eileider en diegene die eerst aankomt, heeft het meeste kans om de eicel binnen te dringen. Soms lukt dit, maar zeker niet altijd. Is het toch gelukt, dan spreken we van de bevruchting en kan de celdeling beginnen.

 

Zijn er nog video's over de zwangerschap?

Wil je weten hoe zo'n zwangerschap verder verloopt, kijk dan zeker ook naar het tweede deel over de celdeling, de innesteling, de embryonale en foetale fase.


bevruchting eicel vagina penis zaadlozing baarmoeder zwangerschap geslachtsgemeenschap vrijen erectie schede orgasme zaadcellen sperma eileider


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!